Turiștii români aleg Bulgaria în locul litoralului românesc, dat fiind că vecinii noștri au prețuri mult mai atractive decât ale noastre. Unii fac economie chiar și de 600 de euro alegând plajele din Bulgaria.

Tot mai mulți turiști români aleg litoralul bulgăresc în locul litoralului nostru

Din luna septembrie, vacanțele pe litoralul bulgăresc pot fi găsite la jumătate de preț față de cele din plin sezon. Operatorii din turism le recomandă celor care doresc să aibă parte de vacanțe ieftine să aleagă, așadar, prima lună de toamnă. Autoritățile din Bulgaria au anunțat deja că nu vor fi restricții COVID-19 în acest an.

Ca în fiecare an, pe plajele bulgărești predomină familiile cu copii. Acum, un impediment ar putea fi reprezentat de faptul că anul școlar începe pe 5 septembrie, așa că vacanțele se restricționează cumva din acest motiv.

Trebuie menționat că și litoralul bulgăresc a înregistrat o scădere a numărului de turiști în anul 2022. Mulți operatori germani au anulat cursele charter în acest an. Însă, statisticile arată că, în acest an, litoralul bulgăresc a fost ales de mai mulți turiști decât cel românesc. Este vorba despre românii care au ales să meargă în Bulgaria, în locul României, datorită prețurilor mai mici și serviciilor mai bune de acolo.

De exemplu, pentru un pachet de 6 nopți, în perioada 15 - 21 august, în Mamaia, la un hotel de patru stele, prețul pornește de la 577 de euro și poate depăși 2.000 de euro. În Bulgaria, în schimb, pachetele pornesc de la 561 de euro și nu depășesc 1.400 de euro. În Bulgaria, multe hoteluri oferă șezlonguri gratis, în vreme ce în România acestea se plătesc.

Ce se caută pe Google, unde se duc oamenii și cum arată tendințele în turism pentru vara lui 2022

Românii au chef de vacanțe în vara anului 2022, lucru care se vede atât în căutările Google, cât și în datele companiilor din turism. Chiar dacă tot ce ține de călătorii s-a scumpit, românii merg în număr mare la all-inclusive pe litoralul românesc, dar se duc în număr tot mai ridicat în Bulgaria, Grecia și Turcia.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Google a prezentat o serie de date despre ce se caută când este vorba de vacanțele din 2022, unde se duc românii, spre ce destinații vor bilete de avion și ce locuri sunt „în trend”. Datele marchează revenirea la normal, momentul în care oamenii reîncep să călătorească și să își facă vacanțele așa cum o făceau înainte de pandemie.

Cea mai mare creștere în căutări de cazare pe Google a fost pentru destinațiile internaționale: +32% perioada martie - mai 2022 față de aceeași perioadă din 2019. În același timp, căutările de cazări în țară au scăzut cu 2% în același interval.

Printre căutările care au crescut puternic în ultima lună se numără: „dinosaur world transylvania”, ”transfagarasan 2022”, „singureni manor” și „poiana narciselor negrasi” La bilete de avion, termenii cu creșteri mari au fost „ryanair”, wizz air”, „bilete avion”, „vola” și ”skyscanner”.

Citeste si:
Economia continuă să încetinească. PIB a crescut cu 0,9%, în al...
Economia continuă să...

Mamaia și Eforie Nord sunt cele mai căutate stațiuni, având și cea mai mare capacitate de cazare, în timp ce în creștere sunt stațiuni mai mici din sud, precum Venus și Neptun. Costinești a fost foarte solicitată de 1 mai, fiindcă au fost festivaluri.

„Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanțe și călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicarea restricțiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinații din străinătate, cele mai căutate țări fiind cele deja tradiționale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia și Turcia.

În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinații internaționale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinații și cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricțiilor de călătorie internaționale a adus o scădere a lor față de 2019”, spune Oana Dumitrescu, industry manager Google România.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu scumpirile în România anul acesta? Participă la...
Ce se întâmplă cu scumpirile...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.