Vara 2022 este la doar câteva luni distanță, iar planurile de vacanță făcute din timp sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar. În această perioadă se poate beneficia de ultimele oferte de tip early booking pentru cazare la mare sau alte pachete turistice pentru sezonul estival pe litoralul românesc al Mării Negre.

Eforie Nord și Eforie Sud

Unde este cel mai ieftin să mergi în vacanță la mare, ce stațiune oferă cele mai mici prețuri? În ultimii ani, Eforie Sud s-a conturat a fi cea mai ieftină stațiune din punct de vedere al prețurilor nu numai la cazare, ci și la celelalte cheltuieli specifice litoralului - mâncare, șezlonguri, diverse forme de divertisment.

Urmează la mică distanță Eforie Nord. Aceste două stațiuni au foarte multe locuri de cazare nu doar în hoteluri, ci și în mici vile și pensiuni administrate de localnici. Chiar și cu prețuri de sub 100 lei / noapte / cameră dublă în plin sezon se pot face rezervări în Eforie Nord și în Eforie Sud. De notat ar mai fi că Eforie Nord s-a aflat în lucrări publice ample în ultimii ani, ce au fost încheiate recent. Este posibil așadar ca anul acesta prețurile să urce ușor în această zonă.

Costinești

În topul celor mai ieftine stațiuni urmează Costinești, cu multiple oportunități de cazare și cu un plus semnificativ la capitolul divertisment. Ceva mai scumpe sunt vacanțele în stațiunile apropiate de Mangalia - Neptun, Olimp, Saturn, Jupiter, Venus. Aici există în special hoteluri de dimensiuni mari, care oferă inclusiv pachete complete, cu una sau mai multe mese incluse pe zi.

Constanța sau Mangalia

Poate fi avantajos să alegi cazare la mare în principalele două orașe de pe litoral, Constanța și Mangalia. Se pot identifica prețuri mici în plin sezon mai ales la apartamentele și garsonierele închiriate în regim hotelier. Dincolo de cazare, un mare avantaj în special în Constanța este că ai parte de prețuri normale și nu turistice la produse și servicii, ai supermarketuri și hipermarketuri la îndemână, restaurante all-season etc.

Citeste si:
Călătorie spre aventură: Obțineți permisul pentru barcă și...
Călătorie spre aventură:...

Mamaia sau Vama Veche

Cele mai scumpe stațiuni de la Marea Neagră în România au ajuns Mamaia și Vama Veche. Mamaia este zona VIP a litoralului românesc, asociată vacanțelor premium. O mulțime de restaurante, centre de divertisment și cluburi de noapte sunt aproape de turiști în această stațiune. Vama Veche s-a transformat puternic, ajungând să rivalizeze cu Mamaia la partea de prețuri. Publicul și experiențele sunt diferite, însă confortul de lux este tot mai căutat și în Vama Veche. În plus, cererea foarte mare în raport cu numărul de spații de cazare pune presiune pe prețuri. Costuri asemănătoare se pot identifica și în stațiunea 2 Mai.

Cei care au nevoie de bani pentru a nu pierde ofertele de tip early booking la cazare pe litoralul românesc pentru vara 2022 pot să apeleze și la credite de nevoi personale. Astfel de împrumuturi se pot contracta chiar și online, credite rapide fiind oferite de IFN-uri cu birocrație minimă și costuri fixe. Este de așteptat ca prețurile la cazare pe litoralul românesc să crească în acest an, pe măsură ce pandemia este ținută sub control, avansează costurile la energie, iar inflația își spune cuvântul de asemenea.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Februarie 2022 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.