Stațiunile de pe litoralul românesc se anunță a fi aglomerate în acest weekend. Minivacanța de Rusalii este un motiv bun pentru români să se relaxeze timp de 3 zile. Peste 180 de jandarmi vor patrula în aceste zile în stațiunile de la mare.

Reguli pe care turiștii de la mare trebuie să le respecte

Jandarmii de pe litoralul românesc au întocmit o listă cu mai multe reguli pentru turiștii care aleg să își petreacă minivacanța de Rusalii la mare. Aceștia îi îndeamnă pe turiști să țină cont de indicațiile lor pentru a evita orice neplăcere și incident în timpul vacanței. În aceste zile, peste 180 de jandarmi vor patrula în staţiunile de la mare, alături de poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Pentru a evita neplăcerile de orice natură din timpul vacanței lor, turiştii de pe litoral trebuie să respecte următoarele şapte regului:


  • să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;

  • să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;

  • să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător;

  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;

  • să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;

  • adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

  • respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Turiştii pot apela după ajutorul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule.

Programul „Litoralul pentru toți” în România

Programul social „Litoralul pentru toţi” a fost relansat din 22 mai în stațiunile de la Marea Neagră din România. Turiștii se pot caza în hotelurile de pe litoral la prețuri începând de la 34 de lei pe noapte pentru o persoană.

În ediția din acest an vor participa zeci de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre, care pun la dispoziţia turiștilor în jur de 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Pachetele turistice vor putea fi achitate și cu vouchere de vacanţă.

Trenurile Soarelui pleacă spre stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării

CFR Călători a anunțat că turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri care vor circula zilnic din toată România spre staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Acestea vor circula începând din 10-11 iunie până pe 11-12 septembrie 2022.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Costul unui bilet pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa la clasa a 2-a, la tren IR este de 59,60 lei, la tren Regio-Expres costă 33,20 lei şi la tren Regio prețul este de 30,30 lei.



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.