Festivalul Turcesc revine la București în acest weekend. Evenimentul se va desfășura în parcul IOR din Capitală și pune la dispoziție cele mai iubite și delicioase feluri de mâncare tradițională turcească. Oamenii vor avea ocazia să savureze din adevărata bucătărie turcească și să se delecteze cu cele mai fine gusturi.

Festivalul Turcesc la București. Mâncăruri tradiționale pentru toți pofticioșii

Vineri, Festivalul Turcesc a dat startul unei noi ediții în București. Gurmanzii se pot bucura de o varietate de mâncăruri și de arome care mai de care din bucătăria tradițională turcească. Multe dintre mâncăruri se prepară pe loc, chiar în ochii vizitatorilor, fiind un spectacol unic. Cele mai populare mâncăruri sunt baclavaua și kebab-ul. Vizitatorii vor avea parte și de un spectacol de dans popular turcesc.

Șuberecul, kebabul și baclavaua sunt cele mai iubite mâncăruri de către vizitatori. Aceștia se arată îndrăgostiți de aceste mâncăruri unice și pline de savoare. Oamenii s-au distrat și au mâncat pe cinste, fiind impresionați de aerul turcesc adus în sânul Bucureștiului.

La festival s-a pregătit și tantuni, un fel de mâncare ce conține carne de vită, condimente, ceapă și varză. Iubitorii de carne de vită au făcut aglomerație la taraba cu tantuni.

Mare aglomerație a fost și la tarabele cu renumitul desert turcesc, baclava, care s-a vândut ca pâinea caldă. Cel mai cumpărat desert turcesc a fost sarailie cu nucă şi cu fistic.

Alte activități la Festivalul Turcesc din București

Și dacă tot este Festivalul Turcesc, nelipsită a fost și cafeaua turcească făcută la nisip.

Mustafa a dezvăluit care este secretul unei cafele tari, delicioase și cu spumă așa cum se prepară în orice local din Turcia.

„Este o cafea bună, dar şi foarte tare, de pe vremea imperiului otoman. Pentru o cafea perfectă, secretul este răbdarea.”, a spus Mustafa.

Citeste si:
Mica Unire, sărbătorită în Parcul IOR cu bucate de sărbătoare
Mica Unire, sărbătorită în...

Bucureștenii mai au la dispoziție două zile pentru a vizita festivalul și pentru a gusta din bunătățurile tradiționale turcești. Pe lângă tarabele pline cu mâncăruri, vizitatorii vor mai avea parte de muzică turcească, dansuri tradiționale turcești și alte surprize menite să distreze oamenii

Festivalul Turcesc desfășurat la București a ajuns la cea de-a 11-a ediție. Evenimentul va mai dura sâmbătă și duminică până la orele 22:00.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.