Guvernul va compensa parțial prețul carburanților timp de trei luni. Aceasta este una dintre primele măsuri luate după scumpirea continuă a combustibililor. Varianta a fost agreată de Coaliție și anunțată, marți, de prim-ministrul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, într-o discuție cu jurnaliștii. Pentru moment, nu știm care va fi reducerea la pompă. Joi vor fi anunțate detaliile, însă analiștii sunt siderați. „Să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură”, a spus un specialist.

Analist, despre compensarea pe trei luni a prețului carburanților

Un litru de motorină a ajuns să coste 9,3 lei, iar unul de benzină 8,7 lei. Comparativ cu acum 30 de zile, motorina s-a scumpit cu 4,6%, iar benzina cu 6,1%. În prezent, pentru un plin de motorină plătim cu 20 de lei în plus față de luna trecută, iar pentru unul de benzină cu 25 de lei mai mult.

Exasperarea șoferilor a ajuns la un nivel înalt, căci scumpirile par deja să fie zilnice. În timp ce prețurile zburau la pompă, oficialii au dezbătut problema și abia miercuri au ajuns la un numitor comun.

După discuţii despre plafonare, reducerea TVA-ului şi a accizei, liderii coaliţiei spun că vor acorda compensaţii pe litrul de carburant, cum e în cazul transportatorilor.

„0,5 lei pentru fiecare litru de carburant înseamnă foarte puțin, raportat la dimensiunea prețului. Daca statul va alege aceeași soluție de plată ca în cazul celor care distribuie energie și gaze, acolo unde nu le-a plătit compensările, s-ar putea să ne trezim într-o situație și mai gravă.

Când te costă benzina 9,3 lei pe litru, să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură, dacă nu o nepăsare raportată la dimensiunea problemei”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, pentru Observator.

„Ce înseamnă compensare, care este mecanismul de compensare, cum se va face, cine este beneficiarul compensării”, a declarat Dan Schwartz, consultant fiscal, pentru sursa citată.

Suma nu a fost anunțată încă, dar se speculează că banii necesari ar veni din surplusul de încasări la buget în urma creșterii explozive a prețurilor, cât și de la companii. În acest an, statul a câștigat în plus 600 de milioane de euro din scumpirea carburanților.

Cât este acciza la carburant

Taxele și accizele aplicate producției, distribuției și comercializării carburanților în România sunt responsabile pentru o parte însemnată a prețului plătit de consumatorii finali, conform unui studiu realizat de trei universitari din Bucureşti şi Cluj, care analizează evoluţia preţurilor şi propune soluţii care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei legate de creşterea preţurilor pe piaţa românească. Acciza pentru benzină este de 2.458,10 lei/tonă (1,89 lei/litru), iar acciza pentru motorină este de 2.052,89 lei/tonă (1,73 lei/litru).

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

„Formula de calcul a accizelor pentru carburanți, corelată cu cursul valutar, a făcut ca accizele să crească cu 3,6% în 2022 față de 2021.
Prețul carburanților influențează prețurile tuturor produselor de pe piață, deci se produce un efect de domino care duce la o creștere generalizată a tuturor prețurilor, ceea ce influențează cursul de schimb utilizat la calcularea accizei.

Avem astfel de-a face cu un cerc vicios care contribuie și mai mult la scumpirea produselor și serviciilor și la pierderea puterii de cumpărare a românilor”, spune Radu Nechita, conf. dr. la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Conform studiului citat, reducerea accizei la carburanți și a taxelor pe energie ar avea un efect net pozitiv asupra economiei românești.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.