Cetățenii UE vor ca țările candidate să adere mai rapid
Rezultatele sondajului au fost făcute publice miercuri înainte de un summit european ce se va desfășura săptămâna aceasta la Bruxelles. În cadrul acestuia se va discuta despre acordarea statutului de ţări candidate la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova, după o decizie pozitivă din partea Comisiei Europene.
Liderii UE țin cont de această decizie simbolică fiind un gest de solidaritate cu Ucraina în contextul războiului. Aderarea la UE este un proces destul de îndelungat din punct de vedere politic şi dificil din punct de vedere juridic.
De exemplu, Slovacia a primit statutul de ţară candidată în 1999 şi a devenit membră UE tocmai în 2004. Turcia a primit statutul de stat candidat în acelaşi an, însă nu este o țară membră încă.
Macedonia de Nord a fost ţară candidată la Uniunea Europeană timp de 17 ani, iar în iulie 2020, Comisia Europeană a permis începerea negocierilor de aderare.
Bulgaria este stat membru Uniunii Europene și blochează procesul de aderare din cauza istoriei celor două ţări şi a drepturilor minorităţii bulgare ce se află în Macedonia de Nord.
Impactul războiului din Ucraina asupra cetățenilor UE
Potrivit sondajului Eurobarometru, majoritatea cetăţenilor UE sunt de părere că războiul din Ucraina va avea un impact și mai negativ asupra vieții lor sau are deja un impact deplorabil asupra nivelului lor de trai.
Circa 40% dintre respondenţi au declarat că nivelul lor de trai a fost deteriorat sau urmează a fi deteriorat şi mai mult în următorul an din cauza războiului din Ucraina.
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...

De asemenea, sondajul a constatat că majoritatea cetăţenilor UE sunt de părere că poziția de membru al Uniunii Europene este una destul de benefică și în avantajul țărilor în contextul actual. Sondajul Eurobarometru a fost realizat în lunile aprilie şi mai și au fost intervievate în jur de 27.000 de persoane.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Rugăciune puternică pentru ajutor imediat
Sursa: garbo.ro
-
BCE vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a înţelege mai bine...
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 2-8 octombrie
Sursa: kudika.ro
-
Casele bune schimbă vieți - cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Ziua Internațională a Cafelei pe 1 octombrie: cine a băut prima dată o ceașcă...
Sursa: retail.ro
-
Dubai speră să inaugureze o rețea complet funcțională de taxiuri zburătoare...
Sursa: wall-street.ro