Procesul pentru Gheorghe Dincă, suspect că ar fi ucis două adolescente în 2019, ajunge la final. Procurorul a cerut pedeapsa maximă, o condamnare de 30 de ani de închisoare. Presupusul ucigaș în serie susține însă că tinerele sunt încă în viață. Familia Alexandrei Măceșanu e convinsă de acest lucru și cere achitarea individului pentru ca polițiștii să reia căutările fetei. 

Procesul pentru presupusul ucigaș în serie Gheorghe Dincă ajunge la final

Au trecut trei ani de când Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Pe parcursul anchetei, acesta și-a retras confesiunea.

La proces, bărbatul a declarat că fetele au consimțit să întrețină relații intime cu el, moment în care familia Luizei Melencu a răbufnit și a fost amendată cu 1.000 de lei.

„E o sumă foarte mare: 10 milioane”, a spus atunci Stelian Iordache, bunicul Luizei.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori și viol. El a cerut să fie achitat însă pentru crimă dublă. Carmen Obârșanu, avocatul familiei Melencu, a devoalat că „Dincă spune așa: nu sunt probe să fiu condamnat”.

Singurii care se opun condamnării sunt părinții Alexandrei Măceșanu, care cred că fiica lor este în viață. O achitare pentru omor ar însemna ca certificatul de deces al fetei să fie anulat. Astfel, familia speră în reluarea căutărilor.

„Le spun celor care ştiu despre ea, care au luat-o, să o aducă, să o lase la o margine....nu mă interesează cine a luat-o, doar să o aducă şi să ne reluăm viaţa pe care am o aveam înainte”, a declarat Ioan Măceșanu, tatăl victimei.

„Din probele administrate în această cauză e clar, fără niciun dubiu, că Gheorghe Dincă nu a omorât-o pe Alexandra şi nu avea cum să o ardă în butoi. Din punctul meu de vedere, fata a fost traficată, vândută”, a explicat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

La finalul procesului au rămas mai multe întrebări decât răspunsuri. „În instanţă nu se găsesc, iarăşi, probe: listinguri telefonice, lipsesc locaţii, procese verbale de interceptare. Acel poliţist Alexe care a fost dat afară, acum e poliţist la crimă organizată”, a mărturisit Carmen Obârșanu, avocatul familiei Melencu.


  • Acum, o primă decizie a justiției, foarte importantă, este așteptată în data de 12 august.

Uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu

Alexandra Mihaela Măceșanu (născută în 15 septembrie 2003) și Mihaela Luiza Melencu (născută în 2 decembrie 2000) sunt două fete din zona municipiului Caracal, dispărute pe parcursul anului 2019. Luiza, din localitatea Radomir, județul Dolj, a fost văzută pentru ultima dată în 14 aprilie, iar Alexandra, originară din localitatea Dobrosloveni, județul Olt, pe 24 iulie.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Cea de-a doua victimă a sunat la 112 în zua de 25 iulie 2019, la ora 11:05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. De-a lungul zilei, oamenii legii au încercat să identifice locul în care aceasta se afla, dar au reușit acest lucru tocmai în cursul nopții următoare. Abia a doua zi, la orele 6, au putut executa un mandat de percheziție.

În urma anchetei preliminare, a fost arestat proprietarul imobilului, în persoana lui Gheorghe Dincă. Bărbatul ducea o viață aparent retrasă, trăind separat de familia sa și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată și diferite munci ziliere necalificate.

Proasta gestionare a cazului a stârnit revoltă în rândul opiniei publice. Reacții și demisii

Întâi a fost demisia ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, care era proaspăt numit în funcție, apoi a inspectorului general al Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, Petre Neacșu, a directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilică și a altor oficiali.

Citeste si:
Simona Halep luptă pentru adevăr. Când ar putea începe procesul
Când ar putea începe procesul...


  • STS a afirmat, prin purtător de cuvânt, că a procedat în mod corect în ceea ce privește marja sa de competență.

  • DIICOT a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, pe care familia refuză să-l primească.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.