Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a fost depistat al patrulea caz de infectare cu variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 de ani care a intrat în contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România.

Al patrulea caz de variola maimuței în România

Cel de-al patrulea caz de variola maimuței din România a fost înregistrat joi. Pacientul este un bărbat în vârstă de 36 de ani. Acesta ar fi intrat în contact cu primul bolnav de virola maimuței din țară, astfel infectându-se.

Bărbatul s-a prezentat miercuri la un spital din Capitală, după ce a sesizat apariția simptomelor încă din data de 12 iunie. Ministerul Sănătății anunță că starea de sănătate a pacientului este bună, însă acesta va rămâne izolat.

Primul caz de variola maimuței în România

Luni, Ministerul Sănătății a anunțat că a fost depistat primul caz de variola maimuței în România. Pacientul este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Aceasta a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator. Boala bărbatului a debutat în urmă cu 4 zile, însă starea lui este bună. Ministerul Sănătății a transmis că bărbatul este internat și primește tratament asimptomatic.

Al treilea caz de variola maimuței

Un al treilea bărbat cu simptome specifice ar fi fugit din spital înainte să îi fie recoltate probe pentru analize, conform unor surse Observator. Acesta ar fi contact direct cu unul dintre cazurile confirmate.

Rafila, despre cele trei cazuri de variola maimuței din România

După ce în România au fost confirmate oficial trei cazuri de infectare cu variola maimuței, ministrul Alexadru Rafila a declarat că acest lucru nu este altceva decât un comportament la risc. Boala poate fi transmisă destul de ușor, atât la bărbați, cât și la femei.

„Este vorba de un comportament la risc, comportamentul la risc poate fi deopotrivă înregistrat și la bărbați, și la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată”, a spus Alexandru Rafila.

Citeste si:
România înregistrează un nou caz de variola maimuței
România mai înregistrează un...

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Vaccin contra variolei maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat anterior că vaccinul împotriva variolei maimuței va ajunge în România ca în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Este vorba despre aproximativ 2.000 de doze de ser.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2022 - 06 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.