Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că va deschide o școală de vară pentru copiii ucraineni. Aceștia vor avea posibilitatea să învețe limba română şi să participe la diverse activităţi distractive și educative. Totodată, edilul a anunțat că instituția este în căutare de personal.

Școală de vară în Capitală pentru copiii ucraineni

Primarul Capitalei a anunțat că proiectul va fi implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Anaid.

Edilul spune că această școală de vară are drept scop integrarea refugiaţilor din Ucraina pe termen mediu şi lung în societatea din România. În acest mod, femeile refugiate din Ucraina vor avea posibilitatea să se angajeze în București.

„Astfel, în timp ce copiii vor urma cursurile şcolii de vară, unde vor învăţa limba română şi vor participa la activităţile programului after-school, mamele vor avea posibilitatea de a merge la un loc de muncă", scrie edilul general pe Facebook.

Școala de vară are nevoie de personal care să activeze pe parcursul verii. Astfel, primăria dă start angajării pe post de învăţători, translatori şi supraveghetori pentru after-school, persoane care interacţioneze bine cu copiii și care sunt calmi și răbdători. Activitatea școlii de vară se va desfășura în zona Pipera.

Persoanele care sunt interesate de un post de muncă la această școală de vară sunt rugați să trimită CV-urile, cu menţionarea job-ului pentru care doresc să aplice, la adresa de email contact@asociatia-anaid.ro până pe data de 20 iunie, ora 12,00.

Tabere de vară pentru studenți

Gabriela Firea a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că în acest an se vor organiza tabere gratuite pentru 3.500 de studenți care au înregistrat rezultate școlare deosebite.

”Organizăm tabere studențești, gratuite, în acest an! Nu renunțăm la acest proiect, chiar dacă financiar ne-am fi dorit să putem susține mai multe locuri. În plus, încă nu ne-a anunțat nimeni că s-a încheiat pandemia, virusul este încă printre noi, chiar dacă suntem într-o perioadă de relaxare.”, a transmis ministrul Familiei.

Citeste si:
Crearea unui conținut convingător: Ce să scrii în scrisoarea de...
Crearea unui conținut...

Firea a menționat că se vor oferi 3.500 de locuri pentru studenții care au înregistrat rezultate bune la învățătură, la diverse proiecte sportive și culturale, dar și pentru cei care au o situație socială mai delicată. Proiectul asigură cazarea și masa gratuit.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.