Elena Udrea va fi adusă în România în cursul acestei săptămâni. După decizia finală a autorităților din Bulgaria, procedurile trebuie finalizate în cel mult 10 zile de la data deciziei de extrădare, a menționat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Elena Udrea va fi adusă în România în această săptămână

Ministrul de Interne din România, Lucian Bode, a declarat că autoritățile de la Sofia au făcut o solicitare pentru procedura de extrădare a Elenei Udrea, până la data de 20 iunie. Oficialul afirmă că Udrea va fi adusă în România în cursul acestei săptămâni.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a spus Bode.

Curtea de Apel din Sofia a decis, vineri, în 10 iunie, ca Elena Udrea să fie extrădată autorităților din România. Fostul ministru al Turismului Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

Judecătorii din Bulgaria au decis să aprobe cererea autorităților din România privind extrădarea fostului ministru al Turismului care a fost condamnată în România la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Decizia Curții de Apel de la Sofia este definitivă.

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

După pronunțarea sentinței definitive, polițiștii s-au deplasat la vila din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a o aresta, însă nu au găsit-o acasă. Astfel, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare.

Citeste si:
Ministrul austriac care s-a opus aderării noastre la Schengen, în...
Ministrul austriac care s-a...

Elena Udrea va își va ispăși pedeapsa la Penitenciarul de femei Ploiești - Târgușorul Nou, potrivit Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). Condițiile din penitenciar sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, a menționat președintele FSANP.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.