Un pacient a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti după ce i s-a refuzat internarea într-un spital public. Femeia care a acționat în instanță a câștigat procesul, a anunțat avocatul acesteia, Adrian Cuculis.

Primul pacient din România care a câștigat un proces de judecată împotriva CASMB

În anul 2015, femeii i s-a refuzat internarea într-un spital public din România pe motiv că unitatea medicală nu ar avea locuri libere. După ce s-a ciocnit de acest refuz, pacienta s-a adresat la un spital privat, iar costurile au fost imputate CASMB.

Aceasta este primul pacient care a dat în judecată CASMB și a câștigat procesul. Pacienta a cerut despăgubiri în valoare de 70.000 de lei. Decizia finală a venit după 3 ani de zile, fiind una definitivă.

Între timp, femeia care a avut câștig de cauză în acest proces a decedat, dar acțiunea în instanță a fost continuată de rudele femeii, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

”Din păcate, nici pacienta şi nici fata acesteia nu au mai prins finalul procesului fiindca ambele au decedat , rămânând în proces ceilalţi membri din familie”, a menționat avocatul Adrian Cuculis.

Procesul de judecată pornit în 2019

În anul 2019 când a fost început procesul de judecată, avocatul pacientei, Adrian Cuculis, a oferit detalii despre procesul intentat contra CASMB.

”Epopeea “morții domnului Lăzărescu” varianta 2019 cu final fericit și mai bine spus cum să îți recuperezi banii de la CASMB dupa ce ești forțat să te adresezi spitalelor particulare pentru a nu-ți pierde viața”, scria avocatul Cuculis.

Avocatul a povestit că în luna octombrie 2015 pacienta a fost transportată la Spitalul din Urziceni, după ce a apelat la serviciul de urgență 112 și a solicitat ajutor medical. La spital, doctorul ar fi solicitat mutarea pacientului la Spitalul Floreasca apoi de acolo la Bagdasar Arseni, Spitalul de Urgență Universitar.

Citeste si:
Cătălin Măruță, primele declarații după operație. Care este starea...
Cătălin Măruță, primele...

„Când și-a dat seama că a fost efectiv refuzată la toate spitalele, familia a luat decizia internării la privat. DA, ați citit foarte bine, în prag de pericol iminent, în coma, pacientul a fost refuzat la internare”, a explicat Cuculis.

Avocatul susține că sistemul de sănătate a constrâns familia pacientei să apeleze la serviciile medicale ale spitalului particular Sanador. Rudele femeii au achitat 15.000 de euro pentru serviciile clinicii private, iar pentru a achita această sumă familia a fost nevoită să facă un împrumut bancar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.