O parte dintre români consideră că mesajele RO-Alert sunt enervante și creează panică inutilă. Specialiștii însă sunt de părere că acestea au un rol extrem de important deoarece pot salva viețile oamenilor în cazul unor situații extreme. Este recomandat ca serviciul să fie păstrat activat pentru a putea fi atenționat în cazul unei situații de alertă.

Mesajele de atenționare RO-Alert. Importanța acestora în securitatea românilor

RO-Alert este un serviciu valabil pe teritoriul României care are scopul de a atenționa și informa populația cu privire la diverse situații extreme care pot pune viața în pericol. Aceste mesaje RO-Alert sunt trimise în cazul unor vijelii sau descărcări electrice sau alte avertizări meteorologice, în cazul unor incendii sau zone în care se pot întâlni urși.

Aceste mesaje sunt direcționate de către autorități spre români pentru a-i informa despre pericolul existent. Uneori aceste mesaje sunt receptate mai târziu sau sunt livrate persoanelor care nici măcar nu se află în apropierea zonei în care are loc evenimentul. Acest lucru stârnește un val de nervi și de indignare în rândul românilor.

De aceea, mulți români aleg să dezactiveze serviciul ca să nu mai fie deranjați și stresați degeaba. Ba mai mult, unele persoane spun că serviciul RO-Alert nu trimite atenționări de fiecare dată când este nevoie.

Cum să dezactivezi atenționările RO-Alert

Dacă totuși ești hotărât să dezactivezi această opțiune și să nu mai auzi acel sunet care te face să sari ca ars, tot ce trebuie să faci este să intri în setările telefonului. În cazul în care ai un telefon Android, intri în Aplicații și Notificări, apoi în Alerte de urgență wireless, selectezi opțiunea de a dezactiva Alerte Amber, Pericole Externe.

În cazul în care deții un telefon cu sistemul de operare iOS, este necesar să intri în Configurări, apoi dai scroll până jos, până vei găsi opțiunea de Alerte Guvernamentale. Trebuie să urmezii exact aceeași pași pe care i-am menționat și la telefoanele Android, adică dezactivezi Alerta Amber, Alertă Externă. În cazul în care te răzgândești, ești liber să reactivezi și să dezactivezi ori de câte ori îți dorești acest lucru.

Citeste si:
Noi explozii în porturile Ismail și Reni
Noi explozii în porturile...

Specialiștii însă recomandă ca acest serviciu să fie activat deoarece este o opțiune utilă și în cele mai multe dintre cazuri ar putea salva viețile oamenilor. De altfel, acesta și este scopul serviciului în sine.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2022 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.