Istoria evreilor va fi studiată în școlile din România
În urma studiului s-a raportat că aproape 20% dintre repondenți sunt nesiguri de ideea prezenței permanente a evreilor în România, iar 30% dintre persoanele care au participat la studiu sunt de părere că accesul evreilor în anumite profesii trebuie să fie limitat. Anul trecut, Guvernul României a demarat o strategie națională cu scopul de a preveni și a combate antisemitismul.
Luni seară, ambasada Germaniei şi ambasada Israelului în România, împreună cu Fundația „Magna cum Laude-Reut”, au lansat un volum în cinstea istoriei de 1.700 de ani a evreilor în Germania şi Europa Centrală.
Guvernul Federal German a declarat anul trecut „Anul dedicat combaterii antisemitismului și extremismului”.
„Trebuie să promovăm toleranța”
David Gebauer, Ambasadorul Statului Israel la București a declarat că este necesar să promovăm toleranța în ziua de azi.
„Astăzi când ne confruntăm cu sentimente de naționalism… trebuie să promovăm toleranța.”
Evenimentul a fost organizat de Fundația Magna cum Laude-Reut cu sprijinul Fundației M&V Schmidt. În cadrul acestuia a fost lansat volumul „Copacul cu rădăcini de 1.700 de ani. O istorie a evreilor în Germania și în Europa Centrală”.
La acest proiect au contribuit elevi și studenți din peste 80 de localități din România alături de personalități cunoscute din comunitatea evreiască.
„În carte sunt valoroase și emoționante mărturii ale existenţei evreieşti din toată Europa centrală”, a declarat Tova Ben Nun-Cherbis, fondatoarea fundației Magna cum Laude-Reut.
Citeste si:Elevii români au obținut 7 medalii la Olimpiada Internaţională de...
![]()
„Istoria Evreilor. Holocaustul” se va studia din 2023
La cererea Guvernului român s-a realizat un studiu cu privire la atitudinea românilor față de comunitățile de evrei din țară. Rezultatele acestuia au arătat că în România încă persistă o atitudine discriminatorie la adresa evreilor. Autoritățile au decis că pentru a reduce aceste principii și atitudini greșite, elevii de liceu și din școlile profesionale vor studia din 2023 disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”.
Legea pentru introducerea acestei materii a fost promulgată încă din anul 2021, unul dintre inițiatori fiind chiar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
„Elementul central al acestei legi este studiul istoriei Holocaustului, schimbarea de statut de la opțional la parte a trunchiului comun. Tânăra generaţie este interesată de istorie pentru a nu repeta greşelile... never again.”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Citeste si:Câte locuri oferă liceele din Capitală pentru elevii claselor a IX-a
![]()
Anul trecut, Comisia Europeană a demarat și ea o strategie cu scopul de a combate antisemitismul și pentru a promova viețile evreilor.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Nu te-ngriji de mâine
Sursa: garbo.ro
-
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna: Intrăm în România pentru a oferi...
Sursa: start-up.ro
-
Cortina North începe vânzarile la faza a treia a ansamblului din Pipera:...
Sursa: retail.ro
-
Ciprian Ciucu vine pe 29 iunie la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards
Sursa: green.start-up.ro
-
Platforma CloudCart s-a lansat în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Dinu Maxer a fost șocat că noul iubit al Deei Maxer a fost acceptat atât de...
Sursa: kudika.ro
-
Malurile Herăstrăului intră în revizie: lucrările ar trebui să înceapă în...
Sursa: wall-street.ro