Mai mulți elevi din România au câștigat 7 medalii la a şaptea ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa (EGeo). Aceștia au adus acasă trei medalii de aur, una de argint şi trei de bronz. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat pe tineri.

Elevii români au adus 7 medalii de la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa

Elevii români au cucerit șapte medalii la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa (EGeo).

La categoria juniorilor, au participat Andreea Şoie (clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Constantin D. Loga” din Timişoara), care au obținut medalii de aur. Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti) a câştigat medalia de argint şi Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a la Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) a câştigat medalia de bronz.

La categoria seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) a obţinut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a la Complexul Educaţional „Lauder-Reut” din Bucureşti) au cucerit medaliile de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Echipele de elevi ale României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ce probe au avut de susținut elevii

Ediţia olimpiadei din acest an s-a desfăşurat online în perioada 24 – 30 iunie şi au participat 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut probele olimpiadei la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul consta în trei probe, toate în limba engleză. O probă era teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi ultima probă multimedia.

Citeste si:
România se bazează pe Simona Halep la Jocurile Olimpice de la...
România se bazează pe Simona...

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a bucurat pentru succesele obținute de elevi și le-a adresat un mesaj de felicitare, atât elevilor, cât și profesorilor care i-au îndrumat și pregătit pentru olimpiadă.

„Transmit felicitări loturilor olimpice de geografie (juniori şi seniori) pentru palmaresul reuşit la Olimpiada de Geografie pentru Europa (#EGeo) 2022: 7 medalii (dintre care trei de aur, o medalie de argint şi alte trei medalii de bronz). Felicit, în acelaşi timp, cadrele didactice care i-au pregătit şi susţinut deopotrivă în stagiile de antrenament şi în unităţile de învăţământ în care studiază, precum şi părinţii care sunt alături de ei zi de zi. Vă apreciez şi sunt mândru de rezultatele voastre, prin care demonstraţi că, indiferent de formatul concursurilor, cu prezenţă fizică sau online (cazul ediţiei din acest an) există continuitate în performanţă”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si:
Furt de obiecte prețioase la Palatul Buckingham. Cine și ce mai...
Furt de obiecte prețioase la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iulie 2022 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.