A mai rămas puțin timp până când absolvenții de liceu vor susține examenele de Bacalaureat 2022 în sesiunea iulie - august. Aceștia trebuie să își depună dosarele cu actele pentru înscriere în perioada 23-27 mai. Elevii urmează să susțină trei probe orale și trei probe scrise.

Acte necesare pentru înscrierea la examenule de BAC 2022

Pentru a se înscrie la examenele finale din acest an, absolvenții vor avea nevoie să atașeze la dosar următoarele:

• Dosar

• 2 Poze¾

• Copie după certificatul de naștere și după buletin

• Foaie matricolă, care se eliberează de la secretariatul liceului

• Cerere tip care se completează la secretariat

• Adeverință pentru echivalarea probelor a elevilor care au primit premii la conursuri sau la olimpiade

• Cerere către Inspectoratul Școlar General pentru absolvenții din alte județe, se completează la secretariatul Inspectoratului Șolar Județean

Ce probe se vor susține la BAC 2022

Examenele de Bacalaureat cuprind câteva probe orale ce se vor desfășura în perioada 6-15 iunie 2022.La aceste probe se testează competențele elevilor la limba si literatura română, limba maternă, competențele digitale și competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În perioada 20-23 iunie, absolvenții vor avea de susținut probele scrise la limba și literatura română, matematică, limba maternă pentru elevii care au absolvit studiile într-o altă limbă și proba oligatorie a profilului.

Rezultatele la examenele de Bacalaureat 2022 pentru sesiunea iulie-august

Rezultatele la examenele de Bacalaureat 2022 vor fi afișate pe data de 27 iunie și tot în aceeași zi se depun contestațiile. În perioada 28-30 iunie elevii vor primi rezultatele după depunerea cererilor de contestație. Rezultatele finale ale examenelor de BAC vor fi disponibile pe data de 1 iulie 2022.

Calendarul examenelor de Bacalaureat 2022


 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen


 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  Citeste si:
  Ministerul Educației a făcut modificări pentru examenele de...
  Ministerul Educației a făcut...

 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A


 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B


 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D


 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C


 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă


Modificări în sistemul educațional

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă, despre schimbările din sistemul de educație, făcând referire la Programul „România Educată”.

„Cei care vor intra în clasa a IX-a vor intra pe un altfel de sistem, care este rezultatul consultărilor în Programul România Educată. De asemenea, cei care vor intra în clasa a V-a, vor intra pe un altfel de sistem”, a declarat ministrul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.