Ministerul Educației a modificat unele date de examen pentru Bacalaureat chiar cu câteva săptămâni înainte.

Modificări la Bacalaureat 2022

Ministerul Educației a decis mărirea intervalelor de timp pentru probele de evaluare a competențelor digitale și pentru cele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Ministerul Educației a înștiințat inspectoratele școlare din țară.

Modificarea a avut loc după ce s-a constatat că proba scrisă la Limba română de la Evaluarea Națională 2022 coincide cu perioada de evaluare a competențelor digitale a elevilor din clasa a XII-a, lucru ce ar fi îngreunat activitatea profesorilor.

Decizia ministerului vine după ce Comisiile județene de bacalaureat au cerut extinderea intervalelor de timp pentru desfășurarea probelor de competențe digitale și lingvistice într-o limbă de circulație internațională, care s-au suprapus. Totodată, un alt motiv a fost argumentat de „dificultatea întâmpinată de unele unități de învățământ liceal în ceea ce privește asigurarea infrastructurii necesare desfășurării probei D din cadrul examenului național de bacalaureat”.

Noul calendar al examenelor de Bacalaureat

Conform calendarului modificat, probele de competențe încep pe data de 6 iunie și durează până pe 15 iunie:


 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen


 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a


 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A


 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B


 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D


 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C


 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

  Citeste si:
  Rezultate titularizare 2022. Peste 20% dintre profesori au luat...
  Rezultate titularizare 2022....

 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă


 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă


 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă


 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00


 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor


 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finaleDespre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.