Ediția a VII-a a festivalului ASTROFEST
Organizatorii manifestării îi invită pe bucureşteni în parc să petreacă împreună cu familia o zi plină de observaţii astronomice, experimente ştiinţifice, cu spectacole, concerte şi conferinţe, roboţi, meteoriţi şi multe expoziţii inedite.
ASTROFEST 2022, care se desfăşoară de Ziua Astronomiei, între orele 11,00 şi 22,00, este un eveniment organizat de Revista Ştiinţă & Tehnică şi Asociaţia Science & Technology, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.
Conform unui comunicat al organizatorilor, observaţiile astronomice se desfăşoară pe durata întregului eveniment (este dependent 100% de condiţiile meteorologice) cu ajutorul a 25 de telescoape profesionale. Echipa de astronomi oferă în permanenţă asistenţă, dar şi informaţii interesante şi scurte prelegeri despre corpurile cereşti - Soarele şi petele solare, Luna şi craterele selenare (se pot observa craterele, munţii şi mările de pe suprafaţa Lunii, precum şi zonele de aselenizare a misiunilor Apollo), planete, roiuri globulare, stele duble, roiuri deschise.
Întâlnire cu cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu
Evenimentul este structurat pe două zone: la scenă - unde au loc prezentări tip TEDx, concursuri şi anunţuri şi zona expoziţională - standuri unde au loc ateliere, demonstraţii, concursuri.
În cursul după-amiezii, vizitatorii festivalului se vor putea întâlni cu cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu, care va fi prezentat de Alexandru Mironov.
Echipa Facultăţii de Fizică a Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi va avea la stand un microscop digital pentru a prezenta probe cu analogul de praf interstelar şi doi meteoriţi. Pentru că vor cupla microscopul la computer şi videoproiector, toţi vizitatorii vor putea să vadă imaginile. De asemenea, echipa din Iaşi va aduce un telescop solar, un telescop obişnuit şi un simulator de schimbător de căldură pentru telescopul James Webb, menționează Agerpres.
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Fluier de început al unei noi...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria
Sursa: retail.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Am închis capitole din viața mea pentru a mă putea bucura de prezent
Sursa: garbo.ro
-
Tehnologiile low-code susțin transformarea digitală
Sursa: futurebanking.ro
-
10 Cărți minunate pentru copii și emoțiile lor
Sursa: kudika.ro
-
IGSU dezminte o informare care circulă pe WhatsApp: instituția neagă o...
Sursa: wall-street.ro