ASTROFEST - a VII-a ediţie a festivalului naţional al astronomiei şi explorării spaţiale - va avea loc sâmbătă, în Parcul Crângaşi din Capitală.

Ediția a VII-a a festivalului ASTROFEST

Organizatorii manifestării îi invită pe bucureşteni în parc să petreacă împreună cu familia o zi plină de observaţii astronomice, experimente ştiinţifice, cu spectacole, concerte şi conferinţe, roboţi, meteoriţi şi multe expoziţii inedite.

ASTROFEST 2022, care se desfăşoară de Ziua Astronomiei, între orele 11,00 şi 22,00, este un eveniment organizat de Revista Ştiinţă & Tehnică şi Asociaţia Science & Technology, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Conform unui comunicat al organizatorilor, observaţiile astronomice se desfăşoară pe durata întregului eveniment (este dependent 100% de condiţiile meteorologice) cu ajutorul a 25 de telescoape profesionale. Echipa de astronomi oferă în permanenţă asistenţă, dar şi informaţii interesante şi scurte prelegeri despre corpurile cereşti - Soarele şi petele solare, Luna şi craterele selenare (se pot observa craterele, munţii şi mările de pe suprafaţa Lunii, precum şi zonele de aselenizare a misiunilor Apollo), planete, roiuri globulare, stele duble, roiuri deschise.

Întâlnire cu cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu

Evenimentul este structurat pe două zone: la scenă - unde au loc prezentări tip TEDx, concursuri şi anunţuri şi zona expoziţională - standuri unde au loc ateliere, demonstraţii, concursuri.

În cursul după-amiezii, vizitatorii festivalului se vor putea întâlni cu cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu, care va fi prezentat de Alexandru Mironov.

Echipa Facultăţii de Fizică a Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi va avea la stand un microscop digital pentru a prezenta probe cu analogul de praf interstelar şi doi meteoriţi. Pentru că vor cupla microscopul la computer şi videoproiector, toţi vizitatorii vor putea să vadă imaginile. De asemenea, echipa din Iaşi va aduce un telescop solar, un telescop obişnuit şi un simulator de schimbător de căldură pentru telescopul James Webb, menționează Agerpres.

Citeste si:
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Fluier de început al unei noi...
ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.