Localnicii unei comune din Gorj au organizat un concurs mai puțin obișnuit în ziua de Paște. Aceștia au ciocnit ouă roșii de gâscă unii cu alții, iar cel care a rămas cu oul întreg a devenit câștigătorul.

Concurs de ciocnit ouăle într-o localitate din Gorj

La Baia de Fier, localnicii au organizat un concurs în care ciocnesc ouăle de Paști unii cu alții. Peste 100 de oameni s-au înscris în competiție. Concurenții cu experiență dețin și metode prin care pot afla cât de rezistente sunt ouăle cu care participă. Mai mult, copiii sunt învățați din copilărie cum să testeze cojile de ou.

E o tehnică, cei care au dinții buni, cei care îi au puși se înșeală. Ce emoții, doar e un ou, nu un bou.”, spune un localnic.

Pentru un ou cu coaja trainică și prezentabil, unii concurenți sunt în stare să achite bani mari și chiar să meargă până în alt colț de țară.

Poate să fie și 1.000 de lei, s-a dat și o rabă de lemne de foc pe un ou cu ani în urmă.”, spune un alt localnic din Baia de Fier.

N-am avut timp să caut. Trebuie să umbli sute de kilometri ca să găsești. A fost un băiat de-al nostru la Bechet la vale, a cumpărat vreo sută.”, afirmă un localnic.

Ce premiu a câștigat învingătorul

La competiția cu ouă au voie să participe doar locuitorii satului, cei din alte localități au voie doar să admire întreaga competiție.

Văd niște ouă foarte tari pe aici, nu știu dacă mai am vreo șansă. Anul ăsta de la mine, din gâștele mele, dacă fac treabă sunt mândru că sunt din gâștele mele.”, Ioan Berci, fost câștigător al competiției.

În acest an, câștigător a fost un bărbat care a participat cu un ou oferit de fratele său. Premiul pentru rezistență a fost pe măsură - un miel oferit gratis de primarul comunei, din turma sa.

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

E cam strict, e un concurs organizat strict pentru localitatea noastră, dar între ei e o competiție, bineînțeles, cu două-trei luni înainte încep să caute ouă, prin localitățile limitrofe, prin alte județe.”, Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

La concurs participă doar bărbați, însă în acest an a participat și o fetiță care a fost eliminată încă de la prima ciocnire.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.