Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a solicitat pe Facebook premierului Nicolae Ciucă să ia măsuri urgente, după ce, în Ialomița, a găsit „peste 5000 mp acoperiți cu organe de animale, in plin soare. Miroase ca pe front, poate și mai rău. Suntem în Europa sau in Africa?”
Mii de metri pătrați acoperiți cu organe de animale, in soare!
Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă , statul nu funcționează deloc! Ce guvern conduceți? Autoritățile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiștii Comisiei Europene!
Daca tot acoperiți 7 din 10 postări ale Ministerul Mediului - România cel puțin faceți ceva, orice!
Ialomița! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe camp alaturi de deșeuri. Am chemat Poliția Română! Nu a fost reținut niciun autovehicul care descarcă deșeuri, chiar în fața organelor de control.
Faptele sunt infracțiuni, coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rand sa descarce organele animalelor.
Peste 5000 mp acoperiți cu organe de animale, in plin soare. Miroase ca pe front, poate și mai rău. Suntem în Europa?”, a scris Berceanu, pe Facebook.
Oficial european, despre starea mediului din România: Cantități colosale de gunoaie și deșeuri se găseau peste tot în țară
Gregoire Dubois, managerul Centrului de Cunoștințe pentru Biodiversitate al Comisiei Europene, a descris recent imensa dezamagire pe care a avut-o după ce a vizitat România, scrie g4media.ro. Iată cum a descris starea mediului de la noi din țară.
„De obicei nu postez despre sentimente personale, dar această călătorie a fost una care m-a deprimat teribil. A fost o verificare terifiantă a realității care mi-a reamintit că distrugerea mediului se întâmplă la scară uriașă și în Europa. (…) Cantități colosale de gunoaie și deșeuri se găseau peste tot în țară, până în cele mai izolate locuri, în fiecare iaz, pe fiecare deal, în toate pădurile, protejate sau nu. Aș fi putut pune mai jos atât de multe alte imagini care arată eroziunea solului ca o consecință a defrișărilor, pescuitul ilegal în zonele marine protejate, zone agricole uriașe fără niciun gard viu sau copac la vedere, lista pare infinită…
Citeste si:Pește Piranha în apele Crișului Repede. Garda de Mediu face anchetă
![]()
Am fost de multe ori în țări în curs de dezvoltare și am văzut o mulțime de daune aduse mediului, dar rareori ceva la o asemenea scară. Mai important, am lucrat cu autoritățile din țările în curs de dezvoltare care doreau cu adevărat să își conserve natura și am putut vedea primele rezultate.
Mă simt atât de furios pentru că această țară ar putea fi o bijuterie europeană care să atragă mulți turiști care să se bucure de o natură și o biodiversitate unice, dar ceea ce se întâmplă acum în România este de fapt un ecocid, sau mai bine zis un eco-suicid național.”
Despre autor:

Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Sorin Mierlea, președintele InfoCons, vine la Retail Logistics & FMCG: From...
Sursa: retail.ro
-
20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
Sursa: kudika.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Centrul de Inovare Digitală pentru Societate, eDIH4Society, lansat oficial la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Top 16 orașe în care locuiesc cei mai mulți miliardari ai Planetei
Sursa: wall-street.ro