Inspectorii ANSVSA au ieșit în control pe Paște
Scopul acestor controale este acela de a verifica respectărea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile care tranșează cărnea, unităţile de procesare şi unitățile de depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, dar şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc), transmite ANSVSA.
Fiecare Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţeană și din București și-a stabilit un program de lucru pentru intervalul 28 martie – 24 aprilie 2022 (înainte de Sărbătorile Pascale Catolice și Sărbătorile Pascale Ortodoxe), iar medicii veterinari vor face controale şi vor verifica dacă sunt respectate condiţiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. În intervalul 28.03.2022 - 24.04.2022, DSVSA și CSVSAO vor avea program prelungit, chiar și sâmbata și duminica.
Locurile de sacrificare a mieilor pot funcționa doar în intervalul 9-16 aprilie 2022, înainte de Paștele catolic, și în perioada 9-23 aprilie, înainte de Paștele ortodox, în intervalul orar 07:00 - 17:00. Controalele în spațiile și locurile în care se vând pește și alte produse din această gamă vor fi intensificate între 23 - 25.03.2022 și 07-10.04.2022, dar și în intervalul 14-17.04.2022.
Ce se întâmplă dacă sunt constatate nereguli
Cozonacii, prăjiturile, produsele de panificație și legumele de sezon se pot vinde în spațiile amenajate și înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, care se află sub controlul personalului de specialitate din cadrul DSVSA județene.
În cazul în care autoritățile constată că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate, vor suspenda activitatea unităţii respective până în momentul în care vor fi remediate toate problemele. Totodată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale și vor fi reținute produsele alimentare care pot fi un pericol pentru sănătatea oamenilor.
Centrala nucleară Zaporojie rămâne sub controlul Rusiei

Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup Elites 2023: workshop-uri pentru participanți partea a IV-a
Sursa: start-up.ro
-
Rugăciune puternică pentru ajutor imediat
Sursa: garbo.ro
-
BCE vrea să folosească inteligenţa artificială pentru a înţelege mai bine...
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce are nevoie fiecare semn zodiacal în săptămâna 2-8 octombrie
Sursa: kudika.ro
-
Casele bune schimbă vieți - cum transformă Soarele comunitățile vulnerabile
Sursa: green.start-up.ro
-
Ziua Internațională a Cafelei pe 1 octombrie: cine a băut prima dată o ceașcă...
Sursa: retail.ro
-
Dubai speră să inaugureze o rețea complet funcțională de taxiuri zburătoare...
Sursa: wall-street.ro