Alexandru Arșinel a povestit cum edilul Capitalei, Nicușor Dan, l-a umilit atunci când, fără să evalueze prestigiul pe care marele actor îl aduce teatrului din România, l-a ținut preț de două luni ca și colaborator. Artistul susține că se simte inhibat de atitudinea primarului și spune că actorii se simt prigoniți de ales. În replică, marți, edilul a făcut noi precizări despre contractul lui Alexandru Arșinel la Teatrul „Constantin Tănase”. Mențiunea sa a venit după ce fostul primar general, Gabriela Firea, a susținut că actorului i s-a făcut o „imensă nedreptate”.

Disputa între Alexandru Arșinel și Nicușor Dan. Actorul a declarat că s-a simțit umilit de primar

„Ne-a şocat efectiv faptul că fără să analizeze, fără să cerceteze a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat. A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început am văzut că nu mai ajungem la un rezultat.

De fapt, suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot”, a declarat Arșinel, la Antena 3.

„Probabil că o să transpire ceva la un moment dat”

„Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului. O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile.

Cred că el a suferit mai mult decât mine pentru că el știa ce are de făcut în continuare, în teatru. Eu am renunţat la postul de director în favoarea lui pentru că el reprezenta în mintea mea şi în gândurile mele şi ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce şi a ajuns. Deci merita cu prisosință.

Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat”, a mai spus actorul.

Citeste si:
Maria Dragomiroiu, declarații cu ochii în lacrimi despre Alexandru...
Maria Dragomiroiu, declarații...

„Vreau să îi spun că iubesc meseria asta imens de mult şi că nu regret nimic din ce am făcut. Dacă vreodată îţi va da seama că ceea ce am făcut a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștința. Dacă asta e plăcerea lui, sau vrea să demonstreze ceva și pentru asta trebuie să iasă și să spună:„Eu gândesc așa și cu asta basta”.

Nu m-au scos din teatru, m-ai scos dintr-o angajare, mi-au prelungit contractul cu 2 luni. Pentru mine era important să îmi prelungească contractul.. am și probleme cu soția. Era do doză de liniște sufletească. Am trecut prim mai multe necazuri”, a conchis acesta.

Intervenția lui Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei a făcut, marți, câteva precizări despre contractul lui Alexandru Arșinel la Teatrul „Constantin Tănase”. Oficialul a explicat în acest sens și de ce nu a mai fost prelungit mandatul actorului de director artistic.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri...
Nicușor Dan: „Aproape o mie...

„Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că nu i-a mai prelungit mandatul de director artistic al marelui actor ca urmare a informațiilor primite din teatru despre activitatea sa.„În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, a mai precizat edilul Capitalei.

Anterior, Alexandru Arșinel a anunțat că nu i s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut de către actualul edil și a subliniat că nu i s-a interzis să joace, „dar e pe aproape! S-a purtat urât!”.

Citeste si:
Ciolacu: „Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală”
Ciolacu: „Gabriela Firea este...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.