Maria Dragomiroiu a făcut câteva declarații cu ochii în lacrimi despre Alexandru Arșinel, la scurt timp după ce acesta a trecut în lumea celor drepți. Artista a avut foarte multe lucruri de învățat de la maestru, încă de pe vremea când își începea cariera și avea nevoie de susținere, dar și multe sfaturi.

Maria Dragomiroiu, declarații pline de emoții despre Alexandru Arșinel

Maria Dragomiroiu este una dintre artistele de la noi care l-a cunoscut pe Alexandru Arșinel și care a avut extrem de multe lucruri de învățat. Cântăreața de muzică populară a avut multe cuvinte de laudă la adresa maestrului, care pentru ea a fost și va rămâne un mare actor și pe care l-a cunoscut pe vremea când aveau spectacole pe litoral. Și-a amintit, de asemenea, de Stela Popescu de la care a furat meserie pe atunci și pe care o poartă în suflet. Avea un mare respect pentru ei și era uimită de felul în care reușeau să cucerească publicul.

"A fost un mare actor și am avut de învățat cât am fost pe scenă alături de dumnealui, în multe spectacole pe litoral. Am învățat foarte multe, am învățat meserie, ce să faci ca să convingi când ești acolo pe scenă. Am furat de la maestrul Arșinel ca și de la doamna Stela Popescu. Îmi amintesc că stăteam în culise și nu mă mai săturam privind-ui pentru că observam cu câtă ușurință acești doi oameni, ce formau un cuplu extraordinar pe scenă, era așa de sudat că aveai impresia că este un singur personaj, captau publicul din sală.

Făceau ce voiau din publicul din sală. Aceasta este marea artă. În spate era o muncă de o viață și ajunseseră această perfecțiune că puteau să capteze și respirațiile din sală. Stăteam în culise și tot încercam să învăț și eu cum fac. În felul meu, am extras din fiecare apariție a lor câte ceva și așa m-am ajutat și eu ca artist, pe parcursul vieții mele să învăț să ajung la sufletul oamenilor.

O mare bucurie a fost în viața mea faptul că mi-am petrecut mult timp alături de acești mari actori, care din păcate au mai rămas doar câțiva.(...) Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această șansă să îi cunosc pe Dem Rădulescu, pe Alexandru Arșinel, pe Nicu Constantin și Jan Constantin. Am colindat prin lume și am avut de învățat foarte multe de la acești monștrii sacrii ai scenei românești. Asta să pot să fiu competitivă eu, ca artist de muzică populară, în acest spectacol de varietăți în care eram și eu cuprinsă", a declarat Maria Dragomiroiu, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Despre Alexandru Arșinel a mai zis că a fost pe lângă un mare actor, un om extraordinar, un soț extraordinar, dar și un părinte bun. Regretă că a avut atât de mult de suferit la finalul vieții, deși de-a lungul carierei sale a adus zâmbetul pe buzele a milioane de români. Nu l-a ajutat nici faptul că soția lui se îmbolnăvise, motiv pentru care a suferit enorm, mai ales că a încercat să aibă grijă de ea așa cum a știut el mai bine.

"A fost un om extraordinar, un actor mare, un părinte extraordinar și un soț tot extraordinar. Îmi pare foarte rău că i-a fost soarta așa ca în ultima parte a vieții să aibă foarte multă tristețe cu soția care a căzut și știm că avea foarte mare grijă de ea, de ani de zile. Rar se întâmplă ca bărbații să facă acest gest, iar acum grija lui cea mai mare am înțeles că era ce o să facă Marlene și cine o să aibă grijă de ea. Asta m-a impresionat extraordinar de tare", a adăugat artista.

Citeste si:
Câți bani câștigă Dana Roba, după ce s-a întors la muncă: „Le dau...
Câți bani câștigă Dana Roba,...

La final, Maria Dragomiroiu a mai zis câteva cuvinte frumoase despre Alexandru Arșinel, marele actor român care s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, pe data 29 septembrie. Vedeta își amintește cum reușea să aducă mereu buna dispoziție, indiferent de context și se bucură că avut ocazia să îl cunoască așa cum era ca om, nu ca actor. Vestea morții acestuia a îndurerat-o și pe ea, dar momentele pe care le-au trăit împreună rămân veșnice.

"Alexandru Arșinel era o comoară! În culise, la drum lung era cel care reușea să creeze buna dispoziție. Avea veselia aceasta și expresia dumnealui, dacă aveai o problemă, te făcea imediat să râzi. Îmi aduc aminte că la începuturile mele mi-a spus: <>.

Și îmi aduc aminte că atunci mi-a dat să cânt și eu Dar-ar naiba-n tine dragoste. Mi-a spus: <>. Pentru că ea l-a cântat prima oară. Așa am aflat că Dar-ar naiba-n tine dragoste a fost cântec dăruit Ilenei Sărăroiu de Alexandru Arșinel. Așa mi-a spus dumnealui și m-am bucurat și l-am cântat toată viața și îl cânt și acum", a mai zis artista, pentru sursa citată mai sus.

Citeste si:
Rona Hartner a fost înmormântată astăzi. Aurel Pădureanu,...
Rona Hartner a fost...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.