Medicamentul Arbidol a creat un mare haos în rândul românilor bolnavi de COVID-19, dar și cei care și-au dorit să țină virusul la distanță. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu există nici un studiu potrivit căruia preparatul Arbidol ar vindeca infectarea cu coronavirus.

Este sau nu eficient Arbidolul contra virusului COVID-19

Arbidolul a fost unul dintre cele mai discutate medicamente în timpul apogeului pandemiei de coronavirus. Adus din Rusia, tot mai mulți români l-au procurat, chiar dacă acesta nu era autorizat în Uniunea Europeană. Medicamentul era vândut cu 200-250 de lei pe diferite platforme online. Aceeași schemă a avut loc și în cazul altor medicamente, precum Favipiravir și Ivermectina.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că nu există studii pe baza acestui medicament precum că ar trata infecția de coronavirus. De aceea nu ar trebui să ne bazăm pe zvonuri, ci să urmăm indicațiile medicilor specializați.

„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să Arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la Terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Acesta e lucru demonstrabil.”, a declarat Rafila.

Rafila încurajează în continuare populația să se vaccineze

Ministrul Sănătății în continuare recomandă vaccinarea anti-COVID ca fiind cea mai sigură metodă de protecție contra infecției agresive. Acesta susține că în special persoanele care se află în grupa de risc ar trebui să opteze pentru imunizare.

„Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică cele care ar putea să facă din cauza vârstei şi a altor boli pe care le au”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.