Bucureștenii au intrat în 2022 exact cum au intrat și în 2021...sau în 2020. Ca în comunism, cu frig în case. A fost mai plăcut de această dată, totuși, căci vremea a ținut cu ei. S-au înregistrat temperaturi peste cele normale perioadei. Chiar și așa, baia tot cu apă încălzită pe aragaz au făcut-o. De cald nu țin nici promisiunile oficialilor. În 2021 s-au schimbat 55 de kilometri de țevi, iar în acest an se vor schimba 40. Specialiștii au anunțat că au nevoie de cel puțin 15 ani pentru a înlocui întreaga rețea de termoficare. 

 

Frigul, prezent încă 15 ani în casele din București

Aproximativ 1.500 de blocuri nu au apă caldă și căldură în Capitală. Cele mai multe sectoare afectate de probleme sunt 1, 2, 3 și 6. De asemenea, și în sectorul 4 a fost o avarie, recent, care a lăsat fără căldură locatarii din 72 de blocuri.

Neoficial, specialiștii Termoenergetica susțin că schimbarea conductelor uzate din București ar putea dura cel puțin 15 ani, dacă s-ar lucra într-un ritm alert. Anul trecut au fost înlocuiți numai 55 de kilometri de conducte, iar anul acesta, edilul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că ar urma să fie schimbați alți 40 de kilometri. Rețeaua are aproape 4.000.

„A fost avarie ieri-alaltăieri, a fost oprit, a funcţionat respectiva capacitate, s-a rezolvat avaria şi se reia funcţionarea. Calorifele nu se înfierbântă imediat”, a transmis Claudiu Crețu, administrator Termoenergetica.

„Începând cu ziua de astăzi, parametri vor creşte. A fost şi o oprire a CET Sud. Am avut şi noi avarii de reparat după perioada de sărbători, ajunsesem cu funcţionarea la limită”, a completat acesta.

Nicușor Dan a anunțat semnarea unui acord de modernizare a rețelei de termoficare a Bucureștiului

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, în 3 ianuarie, că a semnat „acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare” a Capitalei.

„Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii”, a mai scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeste si:
Ruxi s-a umplut de bube pe față. Cum și-a făcut vedeta apariția pe...
Ruxi s-a umplut de bube pe...

În noiembrie, anul trecut, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunța că desfășoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 și 5 din Capitală.

Primarul general al capitalei a declarat mai apoi, referitor la problemele pe care bucureștenii le au cu apa caldă și căldura, că primăria poate interveni doar de urgență la avariile care se produc. Acesta afirma că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”, a scris edilul pe contul de Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.