Raed Arafat a menționat că masca de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise, doar în cazul în care incidența COVID dintr-o localitate trece de 1 la mie. Totodată, doar măștile chirurgicale și cele de tip FPP2 vor mai fi permise spre utilizare, iar cele din plastic și textile vor fi interzise.

Unde suntem obligați să purtăm masca de protecție în spațiile deschise

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit explicații legate de purtarea măștii de protecție în spațiile deschise. Acesta susține că masca trebuie purtată și pe stradă, dacă sunt și alți oameni în jurul nostru și obligatoriu în stațiile de transport în comun și în oricare alte locuri aglomerate.

Măsura obligatorii a purtării măștii de protecție va deveni obligatorie după ce va fi publicat ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Arafat a anunțat că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestei săptămâni.

Singura excepție a purtării măștii de protecție va fi „în momentul în care ai activități individuale”, a menționat șeful DSU.

Care este motivul deciziei legate de masca de protecție

„În stația de autobuz, de metrou, pe stradă, când circulă lângă tine oameni, masca trebuie purtată. Activitate individuală înseamnă activitatea sportivă, singur în parc, când nu ai alți oameni în jur”, a explicat el.

Arafat a spus că măsura a fost luată deoarece varianta Omicron a coronavirusului este foarte contagioasă.

„Asta înseamnă că este suficient să porți o discuție cu cineva care este infectat, o scurtă perioadă, și poți să fii și tu infectat. Din cauza aceasta purtatul măștii devine obligatoriu în toate spațiile deschise și închise. Excepțiile, care vor fi limitate și vor fi foarte clare, vor apărea în ordin”, a precizat el.

Citeste si:
Masca de protecție în școlile din România. Ce spune Ministerul...
Masca de protecție în școlile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2022 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.