Gata petrecerea! Românii din Diaspora se întorc în străinătate, la muncă, după ce au petrecut sărbătorile acasă, lucru care se poate observa din imaginile surprinse în vămi, unde sunt cozi infernale și la această oră. Sute de mașini așteaptă în punctul de trecere a frontierei Nădlac. 

E haos în vămi după Sărbători. Românii se întorc la muncă, în străinătate

Pentru a evita aglomerația sufocantă din vamă, mulți au plecat la drum cu noaptea în cap, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la frontieră. Coloana de autoturisme s-a format încă de pe autostradă, cu câțiva kilometri de intrarea în vama Nădlac.

În consecință, autoritățile au deschis opt artere numai pentru ieșirea din țară și au trimis două echipe mobile de vameși pentru a verifica actele călătorilor. Nu pare să fie suficient, însă; ba chiar situația nu are șanse să se îmbunătățească nici în următoarele zile.

„Recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria”, a declarat Dincă Andrei Alexandru, purtător de cuvânt poliția de Frontieră Arad.

Retail jobs

„La nivelul instituţiei a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ al persoanelor care tranzitează graniţa”, a transmis Iulia Stan, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Traficul la vămi pe 1 ianuarie 2022

Aproape 47.300 de oameni, cetățeni români și străini, cu peste 12.000 de mijloace de transport, dintre care 3.000 de automarfare, au efectuat formalitățile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări în prima zi a noului an.

Pe sensul de intrare au fost aproape 20.300 de persoane cu 5.700 de mijloace de transport. Pe calea de ieșire au fost 27.000 de persoane cu 6.300 de mașini.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:


  • Frontiera aeriană - aproximativ 20.000 de persoane;

  • Frontiera cu Ungaria - aproximativ 16.000 de persoane şi 6.500 de mijloace de transport;

  • Frontiera cu Bulgaria - aproximativ 5.000 de persoane şi 3.000 de mijloace de transport.

Citeste si:
Putin, deplasare în străinătate pentru prima oară de la începutul...
Vladimir Putin se va deplasa...

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei:


  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak, P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota, P.T.F. Turnu- Batonnya, P.T.F. Vărşand - Gyula,

  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek, P.T.F. Borş - Artand, P.T.F. Borş II - Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima

  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.