Nebunia din vămile din România continuă. Punctele de frontieră din vestul țării au fost luate cu asalt de românii care vor să ajungă la familiile lor. Dat fiind că peste 80% din cei întorși acasă sunt nevaccinați, controlul de la vamă a fost îndelungat, iar timpul de așteptare a fost și mai lung decât în mod normal. Unii au așteptat 10 ore, în condițiile în care în zonă nu există nicio toaletă.

Românii se întorc acasă. La Vama Nădlac 2 au fost din nou haos și umillință

Intrarea în țară rămâne coșmarul românilor, înainte de sărbători. 80% dintre cei 25.000 de oameni care au ajuns în Vama Nădlac 2 sunt nevaccinați. Pentru vaccinați și femei însărcinate s-a deschis o arteră specială, unde controlul nu a durat mai mult de jumătate de oră.

„1500 de kilometri am venit şi nu ne-a oprit nimeni, nicio secundă, nicăieri. Avem 6 ore de când stăm aici, în vamă.”

„Avem nouă ore de când stăm. Nouă!”

„Fără toaletă, fără apă, fără mâncare, aşa îşi primeşte România cetăţenii acasă de Sărbători.”

„Am 12 ore de când stau. Nimeni n-a venit să te intrebe, bă, prostule, ai mâncat, ai băut apă?”, sunt declarațiilor câtorva români, potrivit Observator.

De azi, românii scapă de triajul epidemiologic

Autoritățile au deschis o bandă de circulație doar pentru vaccinați, a transmis Horea Timiș, director DSP Arad: „Este o bandă unde dacă se prezintă documentele care atestă vaccinarea persoanelor, ei nu mai trebuie să mai stea coadă şi la punctul de triaj epidemiologic. (...) Oamenii vin obosiți, epuizați și își revarsă năduful pe angajații DSP, dar avem tot sprijinul jandarmilor”.

„Au intrat în ţară aproximativ 25.000 de persoane. În prezent se lucrează pe nouă artere şi şase staţii mobile, având 15 fluxuri pe sensul de intrare în ţară”, a anunțat Dincă Andrei Alexandru, Poliția de Frontieră Arad.

Trebuie menționat că, de azi, românii care intră în țară scapă de triajul epidemiologic, deoarece vor completa online formularele de călătorie. Totuși, angajații DSP vor rămâne în zonă.

Citeste si:
Ciucă, de Ziua Limbii Române: „Limba română este istorie, cultură,...
Ciucă, mesaj de Ziua Limbii...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.