Zeci de mii de bucureșteni petrec Sărbătorile de iarnă înfofoliți și înfrigurați, ca pe vremea comunismului. Căldură și apă caldă nu au, așa că sunt nevoiți să încălzească apă pe aragaz pentru a se spăla. Nicio explicație din partea autorităților.

Comunismul s-a întors. Sărbători cu mâncăruri calde și frig în case în București

Oamenii din cartierul Pantelimon își așteaptă azi rudele la masă cu mâncare caldă, dar cu frig în case. Singurele variante sunt aerul condiționat și caloriferele electrice.

„Aştept familia. O să dăm drumul la aerul condiţionat ca să se încălzească un pic atmosfera. Este foarte, foarte greu, foarte greu. Nu ştiu ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat în niciun an ce se întâmplă anul ăsta”, a spus o bucureșteancă pentru Observator.

„Fără apă caldă şi căldură şi aşteptăm măcar acum de Crăciun să ni se dea un pic de apă caldă şi căldură să facem şi noi câte un duş. Am musafiri, am toată familia, doi copii cu copii, vin cuscrii, vin toate neamurile. Şi cu ce o să încălziţi casa? Cu respiraţia, că nu avem altă soluţie şi fiind mai mulţi ne încălzim reciproc”, a spus un alt locatar al unui bloc din Capitală.

„Am ajuns în 2022 să încălzim apă şi să ne spălăm. Normal că avem invitaţi, avem rude, e greu. Ce să zic, rău de tot. Cu încălzirea în casă mai dăm drumul la aragaz ca să ne încălzim”, a povestit un bucureștean.

Cele mai mari probleme sunt în sectoarele 2,3 și 6

Edilii nu au venit cu explicații. Sistemul de termoficare funcționează la o capacitate de peste 70%, așa că pentru mai bine de 2.000 de blocuri din București agentul termic ajunge la temperaturi scăzute, în timp ce mai bine de 500 de blocuri nu au deloc apă caldă și căldură. În tot orașul sunt avarii la rețeaua de termoficare, dar cele mai mari probleme sunt în sectoarele 2,3 și 6.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.