Un bărbat de 79 de ani a murit înghețat în noroi, într-o pădure din Călărași, după ce și-a anunțat familia că s-a rătăcit. Deși a indicat cu aproximație locul unde se afla, polițiștii care au coordonat misiunea de salvare nu l-ar fi crezut și l-au căutat în alte zone. Bărbatul a fost găsit a doua zi, după mai mult de 10 ore, când era deja mort. 

Un bărbat a murit înghețat în noroi pentru că polițiștii nu l-au căutat în locul indicat de el

Polițiștii din Călărași au fost anunțați în data de 7 decembrie de către un bărbat în vârstă de 53 de ani că socrul lui de 79 de ani, bolnav de Alzheimer, a plecat în pădurea Vlădiceasca, aflată la patru kilometri distanță de locuința lui, pentru a tăia lemne, dar nu a revenit acasă.

Ginerele a declarat că a vorbit cu socrul la telefon, iar acesta i-ar fi spus că se află „în pădure, în noroi” și nu mai știe să se întoarcă acasă. Polițiștii au organizat o amplă acțiune de căutare, în care au fost angrenați polițiști de frontieră care au adus aparatură cu termoviziune, jandarmi, militari ISU, polițiști cu câini de urmă, ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale, care au venit cu un dispozitiv de localizare și chiar o echipă de voluntari de la o fundație pentru protecția animalelor.

Potrivit Gândul, agenții care au coordonat misiunea de salvare ar fi considerat că, deși acesta ar fi precizat la telefon că se află în pădure, ar trebui căutat pe un câmp aflat în apropierea casei sale. Ei au ajuns la această concluzie fiindcă vremea era ploioasă și rece, iar pădurea Vlădiceasca era la circa patru kilometri de locuința individului. Drept urmare, oamenii legii au presupus că omul nu ar fi putut ajunge până acolo, ci pe un câmp din apropiere, dar din cauza bolii pe care o are a confundat locul în care se află.

După ore bune de căutat în gol, reprezentanții DOS au reușit să-l localizeze pe bătrân, în jurul orei 01:00, undeva în pădurea pe care acesta o menționase la început. Întunericul se lăsase și nu se putea intra cu mașina în zonă, astfel că polițiștii au decis amânarea căutărilor pentru a doua zi de dimineață. Salvatorii au ajuns în pădure imediat ce s-a crăpat de ziuă, dar a fost prea târziu. Bărbatul zăcea mort în noroiul înghețat.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Cadavrul acestuia a fost ridicat și transportat la morgă pentru necropsie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au deschis un dosar penal.

Date de la Poliție

„La data de 7 decembrie a.c., ora 19:00, Poliția Orașului Lehliu Gară a fost sesizată direct de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cu privire la faptul că socrul său, diagnosticat cu Alzheimer, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. În fapt, un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a plecat de la domiciliul său din oraș Lehliu Gară, sat Răzvani, județul Călărași, pentru a tăia lemne în pădurea Vlădiceasca, aflată la 4 km de localitatea Răzvani, însă acesta nu a mai revenit la domiciliu. Bărbatul avea asupra sa telefon mobil, prin intermediul căruia a comunicat familiei faptul că se află în pădure, în noroi și nu mai știe să se întoarcă, iar ulterior acesta nu a mai răspuns la telefon.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Imediat, la fața locului, s-au deplasat mai multe echipe de cercetare și căutare, formate din 28 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, 11 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași și 6 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, care au acționat cu un vehicul șenilat.

De asemenea, au fost folosite dispozitive de vedere pe timp de noapte și câine de urmă din cadrul Serviciului Canin, iar activitatea de căutare a beneficiat de sprijinul Politiei de Frontieră și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Prin Centru Operațional al Inspectoratului General al Poliției Române, a fost solicitat sprijinul IGAV, însă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu a putut fi utilizat elicopterul.

Citeste si:
Titi Aur, despre cazul Monicăi Odagiu. Actrița a ucis un bărbat în...
Titi Aur, despre cazul...

De asemenea, la activitățile de căutare, au participat voluntari din cadrul Asociației Salvatorilor Voluntari Resque 4×4 și voluntari din orașul Lehliu Gară, care au acționat cu utilaje agricole, terenul unde au avut loc căutările fiind împădurit și accidentat”, au anunțat, la solicitarea Gândul, oficiali ai IPJ Călărași.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.