Pregătirile pentru parada de 1 Decembrie sunt în toi în București, iar militarii anunță multe surprize anul acesta pentru cei care vor veni miercuri la ceremonie. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că toți românii au acces la paradă, cu mențiunea că trebuie doar să respecte distanța socială și să poarte mască de protecție. Restricția legată de vaccinul anti-COVID-19 este valabilă numai în zona oficială a ceremoniilor.

Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie

Parada va începe cu intonarea imnului național, apoi o coroană de flori va fi depusă din partea președintelui Klaus Iohannis în memoria eroilor care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, urmat de păstrarea unui moment de reculegere. Dup acest pas, fanfara va intra pe Bulevardul Kiseleff, timp în care militarii vor purcede în marș pe sub Arcul de Triumf.

Sute de militari vor defila de Ziua Națională a României. Ofițeri și subofițeri de la Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și Serviciul Român de Informații îi vor avea alături și pe cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor. În spatele lor vor merge agale mașinile de luptă, iar pe cer vor zbura elicoptere și alte aparate de zbor militare.

Premierele din acest an

„Sunt mai multe premiere în acest an. Vor fi transportoarele blindate Piranha 5, al doilea fiind achiziționat chiar în decursul acestui an. Avem sistemul de rachete HIMARS și de asemenea sistemul de rachete de bătaie mare PATRIOT”, a spus căpital Alexandra Vîrlan.

O altă veste bună este că, față de anul trecut, acum, oamenii pot fi prezenți la paradă. Defilarea din Capitală începe miercuri, la ora 11:00, la Arcul de Triumf. Traficul va fi restricționat pe toată perioada paradei.

Condițiile în care se va putea intra la parada de 1 Decembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că interdicția de intrare la paradă pentru cei nevaccinați este valabilă numai pentru zona oficială. Pentru celelalte zone se vor respecta regulile de sănătate publică în vigoare.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

„Pentru parada din 1 Decembrie, interdicția de intra în zonă pentru persoanele netestate și permiterea doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu și pentru zona care e în apropiere, unde stau oamenii de obicei și urmăresc evenimentele. Acolo sunt doar regulile de sănătate publică și mască.

Același lucru se aplică și recepțiilor oficiale din 1 Decembrie. Pentru populația generală nu e interdicție, este doar obligația de a respecta măsurile de distanțare și mască”, a transmis Raed Arafat.

Biserica Ortodoxă Română, pregătiri speciale

De Ziua Naţională a României, miercuri, 1 decembrie 2021, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, dar și pentru cinstirea eroilor care au înfăptuit Marea Unire națională a româniei. La Catedrala Patriarhală, slujba de Te Deum va fi săvârșită începând cu ora 12:00.

Citeste si:
Discursul lui Putin de Ziua Victoriei: „Ne mândrim cu participanții...
Discursul lui Putin de Ziua...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.