Ministerul Apărării din România a anunțat că luni, se va organiza o paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României. Aceasta se va desfîșura în format restrâns din cauza pandemiei de coronavirus. Manifestări identice vor fi organizate și în alte orașe ale țării.

Parada militară de 1 Decembrie va avea loc în format restrâns

„Detaşamente de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi mijloace tehnice terestre şi aeriene vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Ceremonia se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

Ceremonia va începe cu intonarea imnului naţional al României, însoțit de executarea a 21 de salve de tun și urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români ce și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc, precum şi în memoria victimelor virusului COVID-19 şi păstrarea unui minut de reculegere.

Drapelul național, arborat în toate instituțiile

Cu ocazia acestei zile importante pentru România, reprezentanţii Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea ceremoniilor de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, în timp ce militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din România, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Autoritățile au anunţăt că, duminică, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf se va desfășura repetiţia generală pentru paradă, cu toate măsurile de siguranță contra virusului COVID-19.

Propunerea CNSU pentru manifestările de 1 Decembrie

CNSU a venit cu propunerea ca manifestările de Ziua Națională să aibă loc cu participarea a cel mult 400 de spectatori în Capitală şi cel mult 200 de persoane în municipiile reşedinţă de judeţ, cu condiția de a se respecta restricția privind purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea socială şi acces pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Citeste si:
Accesul persoanelor la Parada Militară din Capitală, doar cu...
Parada Militară Naţională de...

Spectacolele în aer liber ar putea fi permise doar până la ora 21:00, cu un public de maxim 1.000 de persoane, în funcţie de spaţiu locației, astfel respectându-se mai multe restricții pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.