O nouă echipă de 20 de medici și asistenți medicali și 7 paramedici din Republica Moldova vor merge la spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi, pentru a oferi o mână de ajutor doctorilor români în tratarea pacienților infectaţi cu COVID-19.

Echipă medicală din Republica Moldova trimisă în România pentru a oferi ajutor

Echipa de 27 de cadre medicale din Republica Moldova vor înlocui grupul de 22 de medici şi 10 paramedici care timp de câteva săptămâni a oferit ajutor în tratarea pacienților cu coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătăţii de la Chişinău, noua echipă medicală va activa la Iași până pe 14 noiembrie.

„Spitalele din România sunt copleşite de numărul de pacienţi de COVID-19. În această situaţie extrem de gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înţelegem că este necesar de a ne uni forţele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical şi sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente, reprezentând principiile pe care se bazează Uniunea Europeană”, a declarat şefa executivului moldovean, Natalia Gavriliţa.

Ajutorul medical dintre România și Republica Moldova

Pe 18 octombrie, Republica Moldova a trimis o echipă medicală formată din 22 de medici şi 10 paramedici în România, la spitalul modular COVID de la Leţcani, județul Iași pentru a ajuta cadrele medicale cu tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

În luna mai 2020, un grup de 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România au sosit în Republica Moldova pentru a ajuta medicii moldoveni în lupta cu epidemia de coronavirus din țară.

Timp de 15 zile, medicii români au tratat ți îngrijit bonlavii diagnosticaţi cu virusul COVID-19, dar au efectuat și misiuni de instruire a personalului medical în spitalele din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.