Pensionarii sunt obligați să intre în era digitală, cel puțin pe hârtie, căci talonul de pensie care acum e livrat de poștaș, va putea fi primi și în format electronic. O lege în acest sens a fost deja adoptată, dar mulți beneficiari nu îi văd utilitatea, deoarece nu știu să folosească internetul.

Vârstnicii, obligați să intre în era digitală. Pensionarii vor primi talonul de pensie în format electronic

Legea care se referă la talonul de pensie digital a fost deja adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astfel, peste două milioane de vârstnici pot primi talonul pe e-mail sau în contul deschis pe Casa Națională de Pensii Publice, în loc să aștepte poștașul. Problema este că nu mulți sunt cei care știu să folosească internetul.

„N-am telefon performant şi chiar dacă ar fi din acela cu degetul, au vrut copiii să-mi dea, dar nu pot. Nu ne descurcăm cu telefoane performante. noi suntem bătrâni. Lasă, să vină poştaşul acasă”, a spus o pensionară pentru Observator.

Pe de altă parte, afirmă președintele Federației Naționale a Pensionarilor, Preda Nedelcu, ar fi fost mai bine dacă în locul acestei schimbări s-ar fi făcut o alta: majorarea pensiilor.

„Nu e o lege care să stârnească entuziasm în rândul pensionarilor. Pentru noi, pensionarii, e mai important să auzim că s-au elaborat acte normative prin care pensiile sunt majorate”, a declarat Nedelcu.

Totuși, acesta completează că „e de folos Casei Naționale de Pensii să-și diminueze cheltuielile cu suma de tipărire a acelor taloane mov”. În așa fel, cele 5 milioane de lei pe lună plătite de Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice pentru livrarea taloanelor către cei care primesc pensia pe card ar putea fi economisite.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.