Rata de infectare în București a trecut astăzi de pragul de 14 la mia de locuitori, informează autorități.

Incidența COVID în București a trecut de 14 la mie

Conform DSP București, luni, a fost înregistrată o rată de infectare COVID-19 de 14,2 la mia de locuitori.

Rata de infectare în București este într-o continuă ascensiune, ajungând duminică la 13,6 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență din Capitală s-a înregistrat în sectorul 1, unde a ajuns la 15,84 la mia de locuitori.

În celelalte sectoare ale Capitalei incidența este la fel, una alarmantă, într-o continuă creștere: în sectorul 2 - 14,04 la mie, în sectorul 3 - 11,25 la mie, în sectorul 4 - 13,67, în sectorul 5 - 14,08 și în sectorul 6 - 14,54.

Restricții aplicate în Capitală

CMBSU a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Totodată, potrivit prefectului Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de angajați, sunt obligați să planifice programul de lucru al salariaților pe grupe. Mai multe autobuze STB vor fi puse pe în circulație pentru a evita aglomerația.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.