Rata de infectare în București este într-o continuă ascensiune, ajungând astăzi la 13,6 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență din Capitală s-a înregistrat în sectorul 1, unde a ajuns la 15,84 la mia de locuitori.

Rata de infectare din București a ajuns la 13,6 la mie

În celelalte sectoare ale Capitalei incidența este la fel, una alarmantă, într-o continuă creștere: în sectorul 2 - 14,04 la mie, în sectorul 3 - 11,25 la mie, în sectorul 4 - 13,67, în sectorul 5 - 14,08 și în sectorul 6 - 14,54.

În urmă cu doar o lună, în București se înregistra o rată de incidență de 1,33 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Sâmbătă, în București s-a înregistrat o rată de incidență a cazurilor Covid de 12,65 la mia de locuitori. Cu doar o zi înainte, incidența a fost de 12,24 la mie.

Restricții anti-COVID în București


  • Carantina de noapte între orele 20:00 și 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinați sau trecuți prin boală nu au nevoie de declarație;

  • Restaurante și cinematografe activează la jumătate din capacitate pentru persoanele vaccinate și cei trecuți prin boală;

  • Evenimente private (nunți, botezuri) se desfășoară la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;

  • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă;

  • Săli de sport sunt deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinați și cei trecuți prin boală;

  • Se permit activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și sunt vaccinate sau trecute prin boală;

  • Magazinele se închid la ora 22:00.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.