Universităţile din România decid individual în această perioadă sub ce formă se vor desfăşura cursurile în acest an universitar. Masca de protecție și distanțarea socială sunt măsurile ce se vor respecta în timpul cursurilor și seminariilor. Deja mai multe facultăți au anunțat că vor opta pentru scenariul hibrid, seminariile cu prezență fizică, iar cursurile online. De asemenea, cazarea în cămine se va face doar pe baza unor condiții speciale.

Cum se vor desfășura cursurile în universitățile din țară

Universitatea din București a decis ca fiecare facultate să își aleagă independent modul în care își va desfășura cursurile și seminariile.

La facultățile de litere și limbi străine, orele de curs se vor desfășura în regim online, în timp ce facultățile de drept, chimie și biologie au optat pentru scenariul mixt, cursurile în regim online, iar seminariile, laboratoarele, cu prezența fizică.

Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara au decis să meargă pe scenariul hibrid. Cazarea în căminele universităților lor nu va ține cont de test sau vaccin.

Teste rapide gratuite la intrarea în campus

La Academia de Studii Economice București, a fost decis ca cursurile să se desfășoare online, iar seminariile cu prezența fizică. Cazarea în cămine se va putea face doar pe baza dovezii vaccinării, testării sau că au trecut prin boală.

Pentru studenții care nu au reușit să se testeze, universitatea le asigură la intrarea în campus, teste rapide gratuite. Școală Națională de Studii Politice și Administrative a decis ca în primul semestru, cursurile și seminariile să fie în regim online.

Chiar și așa, sunt permise activitățile extracuriculare cu prezența fizică cu cel mult 50 de participanți, mai ales pentru boboci.

Cursuri doar cu prezență fizică la medicină

În timp ce toate universitățile din țară s-au împărțit în alternative, Universitatea de Medicină Carol Davila a decis ca toate cursurile să se desfășoare cu prezență fizică, deoarece cei mai mulți studenți și profesori sunt vaccinați.

La Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj Napoca, facultățile aleg independent scenariile după care vor activa, însă în cămine se vor putea caza doar studenții vaccinați sau cei care au trecut deja prin boală și pot dovedi acest lucru.

Citeste si:
Prima zi din anul școlar 2023-2024. Aproximativ 2.700.000 de elevi...
Prima zi din anul școlar...

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a ales scenariul mixt și au optat pentru mai puțini studenți în cămine. Anul acesta se va caza o singură persoană în cameră.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.