Cifrele arată că schimbăm electrocasnicele tot mai des. În plus, nici nu mai cumpărăm orice. Preferăm să dăm un ban în plus pentru a avea parte de frigidere, aspiratoare și televizoare de calitate. Tot mai mulți caută aparate de ultimă generație.
La cât timp schimbă românii electrocasnicele? La ce sunt atenți când le cumpără?
Înainte, oamenii obișnuiau să cumpere un frigider nou după aproape 10 ani. Acum, 70% dintre români achiziționează unul nou la aproape 4 ani distanță. Cât despre aparatele mici, cum ar fi aparatele de cafea, prăjitoarele de pâine, mașinile de tocat carne sau cele de făcut sandvișuri, majoritatea le înlocuiesc pe cele vechi cu unele noi după 1 maximum 3 ani.
Pentru a fi siguri că noile electrocasnice trec testul timpului, oamenii încep să nu se mai uite la bani. Cumpărătorii țin cont de recenzii, notorietatea brandului, dar și de tehnologie. Mulți români spun că iau în calcul și garanția oferită de producători. În schimb, alții își satisfac o dorință, aceea de a fi la zi cu unele tendințe în tehnologie, și caută electrocasnice cu multe funcții, care consumă puțin și pot fi controlate de la distanță, potrivit unui studiului Frames & Haier România.
Românii vor să-și modifice modul de trai
„Pe fondul restricțiilor de circulație din pandemie, românii au stat mai mult în casă și au realizat că trebuie să facă ceva schimbări în modul în care trăiesc, mai ales că au făcut economii (n-au mai fost în vacanță etc.)’’, arată concluziile analizei.
„Dincolo de achizițiile din zona de bricolaj, schimbarea electrocasnicelor s-a aflat în atenția multora, dovadă rezultatele excelente înregistrate de magazinele specializate, atât cele fizice dar mai ales cele online. Alături de televizoarele mai mari, de laptopuri și smartphone-uri, românii au cumpărat frigidere, aparate de bucătărie, mașini de spălat mai performante, în general electrocasnice din noile generații”, afirmă experții.
Explicații
„Această evoluție are două explicații principale. În primul rând, obiceiurile de consum s-au schimbat, stimulate de creșterea veniturilor și a posibilităților de finanțare, iar pe de altă parte asistăm la o evoluție semnificativă a ofertelor de produse.
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...

Ritmul inovației în domeniu a accelerat, avem tot mai multe produse inteligente, precum cele de la Haier, cu un randament mai bun, care fac utilizarea mai ușoară și mai eficientă. În plus, asistăm la o creștere semnificativă a concurenței, mai ales pentru zona electrocasnicelor inteligente’’, afirmă expertul Radu Bătrînu, de la Haier România.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria
Sursa: retail.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Am închis capitole din viața mea pentru a mă putea bucura de prezent
Sursa: garbo.ro
-
Tehnologiile low-code susțin transformarea digitală
Sursa: futurebanking.ro
-
10 Cărți minunate pentru copii și emoțiile lor
Sursa: kudika.ro
-
IGSU dezminte o informare care circulă pe WhatsApp: instituția neagă o...
Sursa: wall-street.ro