Stația de metrou „Eroilor 2” va fi redenumită până la sfârșitul acestui an în „Opera Română”. Această schimbare se datorează celor 100 de ani pe care îi împlinește anul acesta Opera Națională din București.

Stația de metrou Eroilor 2 va fi redenumită

Această inițiativă a luat naștere în speranța ca România să urmeze exemplul marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă, transmite Opera Națională din București.

Opera Națională a fost construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în anul 1953. Clădirea Operei Naţionale Bucureşti este un adevărat miracol arhitectural.

Sala Mare a Operei pune la dispoziție vizionarea unui tur virtual și este singura sală de spectacole din Bucureşti care a combinat elemente de arhitectură specifice din timpuri și tehnologie de ultima generație pentru spectacole cât mai fastuoase și accesibile. Sala își păstrează izul autentic și lumea operei.

Opera Română împlinește 100 de ani

Sala Mare dispune de 915 locuri şi pe scena ei se joacă spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, ce are o capacitate de aproximativ 130 persoane, este gazdă pentru concerte sau recitaluri, iar recepţiile şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului sunt adesea folosite pentru expoziţii.

Stația de metrou Eroilor 2 se află la câțiva pași de Piața Operei. Aceasta va purta numele Operei Române doar până la finalul acestui an, când Opera Naționaă Română împlinește 100 de ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.