Toată clasa va trece în sistem online la numai un caz de COVID-19. Acesta este scenariul pesimist pe care politicienii și Ministerul Educației l-au anunțat. Excepție vor face elevii vaccinați. Principiul este atacat de asociațiile de părinți și elevi care acuză lipsurile învățământului online, cât și de prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, ce marchează că ideea este „profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educaţie”.

Scenariile gândite de autorități pentru noul an școlar

Școala începe în 13 septembrie, dar în două scenarii, nu trei - cum a fost anul trecut - anume verde și galben. Peste pragul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârstă și specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate.

Concret, dacă rata de infectare va fi mai mare de 6 la mie, preșcolarii vor merge în continuare la grădiniță sau creșă. Elevii din clasele I-VI, categoria care nu poate fi imunizată, vor trece în sistem online. Cei din clasele VII-XIII vor merge fizic la ore numai dacă sunt vaccinați.

O altă modificare pe care autoritățile au stabilit-o este legată de masca de protecție în orele de educație fizică. Accesoriul este obligatoriu doar în interior la o rată de infectare de 2 la mie. Dacă va exista un caz de infectare, clasa va trece în online și numai învățăceii care sunt vaccinați sau testați negativ pot rămâne la cursuri.

Ideea liderilor noștri este blamată de asociațiile de părinți și elevi, deoarece, susțin ei, pragul de 6 la mie este periculos, luând seama că anul trecut la 3 rata de infectare toată lumea intra deja în carantină. De asemenea, tutorii sunt de părere că școala online este făcută de mântuială, iar lacunele aduse de aceasta nu vor fi acoperite niciodată.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 17 septembrie 2021. O nouă explozie de infectări
Bilanț COVID-19, 17...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Copiii care se vaccinează ar putea primi vouchere de 100 de lei

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că nu există condiții legate de vârsta pentru vouchere, astfel că este posibil să fie oferite și copiilor: „Nu am pus condiție de vârstă, cel puțin în discuțiile tehnice. Dacă legislația ne permite, voucherele sunt destinate persoanelor care se vaccinează cu schemă completă din momentul în care legislația intră în vigoare”. În completare, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „e o decizie a întregului Guvern și când va fi adoptată, va fi anunțată”.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.