Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a cerut, vineri, Guvernului să renunţe la ideea "total greşită" prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursuri online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.

"Nu condiţionaţi accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinare! Cerem Guvernului să renunţe la ideea total greşită prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.

O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de guvernanţi, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie", a scris Firea pe Facebook.

Ea a adăugat că elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării şi este evident că scenariul propus de Guvern, de şcoală în regim online, "este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare", respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"PSD solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie", a menţionat aceasta. AGERPRES

Citeste si:
Concurs organizat de E.ON pentru elevii pasionați de tema...
Concurs organizat de E.ON...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.