Cehia este o altă țară ce va intra pe lista statelor cu PNRR-ul aprobat. Comisia Europeană anunță că lista statelor care beneficiază de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR) a ajuns la 18. România încă este în așteptarea unui răspuns pentru la toamnă.

Cehia, pe lista statelor cu PNRR-ul aprobat

Cehia va beneficia de un ajutor de 7 miliarde de euro pentru realizarea proiectelor sale destinate redresării economice după pandemia de COVID-19. 42% din această sumă se va îndrepta spre investiţiile cu impact direct asupra protecţiei mediului.

Prin urmare, pe zona de eficienţă energetică, Cehia va fi asigurată cu 1,6 miliarde de euro, 480 de milioane de euro vor fi distribuiți pentru proiecte de energie regenerabilă. Alte 1,1 mi­liarde de euro vor fi utilizați la dezvoltarea mobilităţii suste­nabile, iar suma de 141 de milioane de euro vor merge către dezvoltarea economiei circulare. Vor beneficia de finanțare și educația sau digitalizarea economiei.

Ce este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Uniunea Europeană a decis să înființeze un instrument financiar temporar – #NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde euro, separat de bugetul pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual (CFM), pentru perioada 2021 -2027. Scopul principal al acestuia este să ofere sprijin statelor membre pentru a face față provocărilor generate de Criza Covid-19 și consecințele sale economice. Mecanism de redresare și reziliență (MRR) este pilonul principal al #NextGenerationEU și are alocat un buget total de 672,5 miliarde euro.

Pentru utilizarea instrumentului de finanțare, fiecare stat membru al UE trebuie să elaboreze propriul Plan de Relansare și Reziliență (PNRR) prin care își stabilește domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență. România se află în această etapă.

Citeste si:
Franța și Grecia, pe lista roșie. Ce zone au trecut în zona galbenă
Franța și Grecia, pe lista...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Planul de Relansare și Reziliență pe care România îl elaborează acum se constituie într-un Document Strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.