Un protest emoționant s-a conturat în urmă cu două zile, la doi ani de la cazul Caracal. Familiile celor două fete răpite, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, colegii și prietenii lor, alături de alți oameni din oraș, s-au adunat în fața primăriei din Caracal pentru a le cere autorităților să facă lumină în acest caz revoltător.

Protest la Caracal. S-au împlinit doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu

În urmă cu două zile, familiile victimelor din Caracal au organizat un protest pașnic, la doi ani de când copiii lor au fost parcă înghițiți de pământ. Timp de o oră, aproape 60 de oameni au scandat împotriva autorităților, deoarece în continuare în dosar apar diferite piste care încurcă ancheta procurorilor. Cu lacrimi în ochi, părinții Alexandrei Măceșanu mai speră încă la o minune.

„Este o mare durere. În special când vine seara şi se pune masa, un scaun e liber, o farfurie e liberă. Păcat că statul nu face nimic. Sufletul meu îmi spune că a fost traficată, ce spune ei cu moartă, deja s-a dovedit ştiinţtific că nu are cum să fie moartă", a declarat Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, potrivit Antena 3.

Intervievată de jurnaliști, Tudorița Măceșanu, mama celei de-a doua victime, a transmis un mesaj fiicei sale: „Mami, să știi că niciodată noi nu vom renunța la tine. Niciodată! Indiferent ce s-ar întâmpla, ne-am da și viața pentru tine”.

Citeste si:
Românii protestează pentru adoptarea de urgență a strategiei...
Protest la Ministerul...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În schimb, bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, afirmă că a obosit să vadă autoritățile care stau cu mâinile în sân: „Noi îi condamnăm și îi vom condamna pe cei care au luat asupra lor acest mare păcat și sunt părtași la ceea ce s-a întâmplat în Caracal”.

Detalii despre răpirea adolescentelor

Alexandra Mihaela Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu sunt două tinere din zona orașului Caracal, dispărute pe parcursul anului 2019. Luiza nu a mai fost văzută din data de 14 aprilie, iar Alexandra din 24 iulie.

Cea din urmă a apelat serviciul de urgență 112 în ziua de 25 iulie 2019, la ora 11.05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. De-a lungul zilei, poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru tocmai în cursul nopții următoare. Abia a doua zi, la orele 06.00, a putut executa un mandat de percheziție. În urma anchetei preliminare, Gheorghe Dincă, proprietarul imobilului respectiv, a fost arestat.

Gestionarea șubredă a cazului a stârnit revoltă publică și a dus la demiterea ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a inspectorului general al Poliției Române, Ioan Buda, prefectului județului Olt, Petre Neacșu, și a altor oficiali. Suspectul este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre.

Citeste si:
Un triunghi amoros din Petroșani, o adevărată provocare pentru...
Un triunghi amoros din...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.