Toate liceele din țară au fost pline zilele acestea de culoare, râsete și planuri. În afara lor, de multă nostalgie și regret fiindcă, din cauza restricțiilor, părinții au fost nevoiți să-și vadă copiii pe sub gard.

Festivitate „pe sub gard”. Părinții elevilor de clasa a 8-a au fost umiliți

La Școala 11 din Buzău, zeci de părinți au stat lipiți de gardurile unității de învățământ pentru a-și vedea copiii la ceremonia de absolvire. Interdicția de participare la festivitățile de acest gen a fost motivul. Măsura vine în urma unei decizii a Consiliului Național pentru Situații de Urgență care prevede că participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care au terminat schema completă de imunizare, cele care prezintă un rezultat negativ al unui test PCR în ultimele 72 de ore, un test antigen nu mai vechi de 24 de ore sau a celor care au trecut prin boală în ultimele trei luni.

„Ieri, la Școala noastră, într-o atmosferă festivă, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a clasei a 8-a, promoția 2021, la care au participat absolvenții și cadrele didactice. Suntem o școală cu un număr mare de elevi. Pe parcursul festivității, aveam și activități specifice programului școlar cotidian, prin prezența fizică a copiilor din învățământul primar. În acest sens, accesul părinților ar fi îngreunat și mai mult respectarea normelor în vigoare.Ne-a părut rău că nu au putut participa și părinții alături de noi... ”, a povestit Tincuța Iftime, director școala gimnazială nr. 11, Buzău, pentru Antena 3.


  • Fotografiile au fost postate pe Facebook de mama unui elev al școlii.

Avocat: E o vaccinare obligatorie

Faptul că autoritățile au interzis părinților sănătoși care nu se vaccinează sau testează pentru COVID-19 să participe la serbările elevilor de sfârșit de an este descris de avocatul Gheorghe Piperea drept „o vaccinare obligatorie implicită”.

„Este un proces pe rol, de fapt sunt 2 acțiuni pe rol, una are termen 28 iunie, cealaltă 30 iunie. Și printre altele este atacată și această hotărâre. De fapt sunt trei hotărâri, ultima cu privire la prelungirea stării de alertă, care a fost modificată la o zi distanță, după care a fost modificată din nou la 1 iunie. Toate aceste trei introduc așa, ca pe o ușă din dos, vaccinarea obligatorie, în condițiile în care legea nu permite așa ceva. Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit”, a declarat acesta pentru sursa menționată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.