Social 9 Aprilie 2021 12:35

Cumpărarea primei case este un moment important în viața ta, iar decizia trebuie să fie luată după ce ai luat în considerare o serie de aspecte esențiale. Înainte de a semna oficial contractul de cumpărare, trebuie să verifici și acei factori care țin de aspectul viitor al locuinței, respectiv de amenajarea și echiparea ei. Aceste cheltuieli sunt adesea minimalizate, cumpărătorul fiind în special interesat de acoperirea costurilor legate de achiziția propriu-zisă a apartamentului, taxele aferente, contractele pentru utilități și asigurări. Bugetul final depinde însă și de amenajarea casei, iar provocarea este să reușești să găsești un echilibru între aceste diferite elemente pentru a avea locuința la care ai visat.

Lista de cheltuieli

Cheltuielile pot părea foarte multe atunci când vrei să te muți în primul tău apartament și îți stabilești bugetul, mai ales dacă resursele tale sunt limitate și probabil va trebui să începi de la zero pentru amenajare, mobilare și echipare. De aceea, pentru a gestiona cu calm aspectul primei tale locuințe și bugetul, sortează ceea ce este posibil să ai deja, mai ales dacă până acum ai locuit într-un apartament pe care ți l-ai mobilat singur, și poate ceea ce prietenii sau familia au planificat să îți ofere. Îți va fi astfel mai ușor să faci o listă cu ceea ce ai nevoie și să vezi, pe baza acesteia, câți bani vor fi necesari.

Electrocasnice și mobilier

Ca prim pas, atunci când te muți în primul apartament, concentrează-te pe cele mai importante elemente pentru mobilarea interiorului. De exemplu, una dintre cele mai folosite încăperi este bucătăria, unde vei avea nevoie de un minimum de mobilier, dar și de electrocasnicele de bază, precum aragazul și frigiderul. În funcție de alegeri – de exemplu, ai putea opta pentru mobilier nou sau la mâna a doua –, cheltuielile tale vor fi diferite, de la câteva sute de euro la câteva mii. Bugetul pentru living și dormitor poate diferi în mod similar.

Între spații mari și mici

Pentru a amenaja un apartament mic cu un buget redus, va fi nevoie de un plan bine gândit. Piese de mobilier 2 în 1 pot fi utile pentru acest tip de amenajare, ceea ce nu va fi neapărat cazul unui apartament cu mai multe camere și un spațiu mai generos. Poți chiar să amenajezi zone suplimentare, cum ar fi un birou sau un colț dedicat unui hobby, care trebuie, de asemenea, să fie incluse în cheltuielile tale.

Pentru maximum de confort, trebuie să te gândești la toate obiectele mici de zi cu zi care sunt esențiale. Multe persoane se concentrează pe marile cheltuieli și, din păcate, le ignoră pe cele mai mici, care sunt totuși importante, de exemplu, achiziționarea de lenjerie de pat sau vase. Și, pentru a te asigura că nu uiți nimic, nu ezita să faci una sau mai multe liste. Acest lucru îți va permite să îți controlezi cheltuielile mult mai bine.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Sfaturi pentru economii

Vizitează mai multe magazine de profil, fizice și online, astfel încât să poți compara prețurile și să estimezi mai exact ceea ce îți permiți să cumperi. De asemenea, nu ezita să arunci o privire la depozite de profil ori în târguri, unde poți avea ocazia de a da peste adevărate comori, la prețuri reduse. Există, de asemenea, multe site-uri cu obiecte la mâna a doua, la prețuri foarte atractive.

Cheltuielile pot părea numeroase atunci când vrei să te muți în primul tău apartament. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să nu uiți elementele esențiale și chiar să economisești niște bani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.