În următoarea perioadă, urmează ca elevii claselor terminale să susțină simulările. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că acestea vor fi cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care își desfășoară activitatea.

Primii care vor susține simulările sunt elevii de clasa a XII-a, apoi cei de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru evaluarea națională.

”Faptul că astăzi avem un an de la declanșarea care a generat predarea online a aproape întregului an care s-a scurs, evaluările sunt extrem de importante. Da, simulările vor fi permise cu prezență fizică începând cu data de 22 martie, respectiv 29 martie, pentru examenele naționale. Sunt permise, de asemenea, cu prezență fizică, evaluările elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Ministerul Educației a ținut foarte mult la aceste evaluări, care arată unde ne aflăm după un an de predare online. Dacă nu vom avea aceste evaluări, nu vom ști care este realitatea din sistem, nu vom ști cât de mult, pentru că este clar că elevii au pierdut foarte mult pe baza predării online.

Evaluările la clasa a II-a sunt cele care urmează după simulările pentru examenele naționale, începând cu data de 20 aprilie, apoi elevii de clasa a VI-a vor începe în data de 12 mai evaluările, iar elevii de clasa a IV-a vor începe în data de 18 mai. Acesta este calendarul după care se vor derula toate aceste evaluări și simulări care sunt permise cu prezență fizică pe baza ordinului comun, ministrul Educației, ministrul Sănătății”, a declarar Sorin Cîmpeanu.

”De asemenea, este esențială prezența la orele de recuperare, care sunt permise cu prezență fizică, sunt deschise oricărui elev de la clasa I-a, până la clasa a XII-a, în orice școală, indiferent de scenariu în care funcționează aceasta”, a adăugat ministrul potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.