Calendarul simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a VIII-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română, în timp ce pentru elevii din a XII-a și a XIII-a simularea de BAC debutează pe 22 martie.

Notele elevilor la simulările de Evaluare Națională și BAC „nu se trec în catalog” decât „prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului”, prevede ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că a ajuns la un consens cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru ca elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, să meargă în continuare la ore, în format fizic, chiar dacă Capitala și alte localități sunt în scenariul roșu. Cîmpeanu îi ceruse ministrului Sănătății aprobare și pentru propunerea ca simulările să fie organizate la școală. O decizie oficială încă nu a fost anunțată.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Materiile cuprinse în simularea Bacalaureatului 2021 sunt limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Elevii de clasa a VIII-a vor da simularea la toate probele de Evaluare Națională 2021, adică la română, maternă și matematică.

Ministerul a stabilit că rezultatele de la simulări „sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Anul acesta, vor susține simulări numai elevii claselor a VIII-a și a XII-a, respectiv a XIII-a. Ordinul de ministru conține și materia din care vor fi testați elevii, în cadrul simulărilor de examen. În 2020 simulările nu au mai fost organizate din cauza pandemiei. Programele pentru examenele naționale pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a au fost deja publicate în Monitorul Oficial, menționează edupedu.ro.

Calendar BAC 2021

31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D
23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.