Începând cu 15 martie începe programarea persoanelor pentru etapa a treia de vaccinare, iar lista de aşteptare pentru programare va deveni operaţională.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că începând din 1 martie în România, se vor vaccina zilnic între 30 şi 40 de mii de persoane. Astfel, în 3 zile ar trebui să atingem cifra de un milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19.

La moment, în România sunt 915.761 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat duminică faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 11.136 persoane şi au fost raportate 85 reacţii adverse.


  • Vaccin Pfizer - 707.295

  • Vaccin Moderna - 77.812

  • Vaccin AstraZeneca - 130.654



Până acum, cele mai multe persoane au fost imunizate cu vaccinul de la Pfizer, iar cei mai puţini cu cel de la Moderna.

Valeriu Gheorghiţă spune că de pe 15 martie lista de aşteptare va deveni operaţională: "În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie".

După ce lista va fi gata, toate programările se vor face automat din această listă, cu 24 de ore la dispoziţie pentru a confirma programarea făcută în platformă.

Tot din 15 martie va începe şi programarea persoanelor din etapa a treia, însă vaccinarea nu va începe mai devreme de 1 aprilie. O nouă tranşă de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajunge luni în România, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Până acum, în România au fost raportate 801.994 de cazuri de COVID-19, dintre care 740.352 au fost declarate vindecate, informează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.