Sorin Cîmpeanu, a anunţat că sunt alocaţi 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale. Orele se adresează elevilor care nu au avut acces la orele online şi cei cu situaţia şcolară neîncheiată pe primul semestru. Cîmpeanu a precizat că funcţionarea programului ”Şcoală după şcoală” pentru anul şcolar viitor va fi reglementată printr-un ordin al ministrului Educaţiei, care va fi dat în luna iunie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că 30 de milioane de euro sunt alocate pentru derularea şi plata orelor remediale, care vor viza elevii care nu au avut acces la orele online şi cei cu situaţia şcolară neîncheiată pe primul semestru.

„Ordonanţa de Urgenţă care prevede modificarea unor acte normative vizează modificarea art. 58 din Legea Educaţiei Naţionale, mai exact, prin excepţie de la aliniatul 4, art. 58, în semestrul doi al acestui an şcolar suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei/lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă”, a declarat miercuri ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a anunţat că precizări despre constituirea grupului ţintă vor fi făcute printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

„În grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online, din cauza accesului dificil la internet, la echipamente IT, de asemenea elevii aflaţi în situaţia de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru”, a adăugat Cîmpeanu.

Citeste si:
494 de clase au suspendat activitatea față în față și au trecut în...
494 de clase au suspendat...

Cîmpeanu a precizat că funcţionarea programului ”Şcoală după şcoală” pentru anul şcolar viitor va fi reglementată printr-un ordin al ministrului Educaţiei, care va fi dat în luna iunie, menționează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.