Începând cu 31 martie în Cluj poţi să plăteşti călătoria cu taxiul şi cu cardul. În Cluj-Napoca sunt 2500 de taxiuri şi doar 220 dețin momentan POS. Taxiurile care nu vor avea POS nu putea să circule și să ofere servicii.

De ceva vreme, telefonul s-a transformat în portofel. Noţiunea de bani cash pare să dispară, uşor-uşor, din vieţile noastre. Sigur mulţi au păţit să aibă nevoie de un taxi şi să nu-l poată lua pentru că nu puteau plăti cu cardul. Ei bine, totul se va schimba. Momentan, doar la Cluj, acolo unde autorităţile vor ca până pe 31 martie toate maşinile de taxi să aibă la bord şi un POS. Şi va fi obligatoriu. Decizia a fost regelmentată la nivel local, ca să îţi uşureze ţie viaţa.

„Plata cu cardul trebuie să fie un serviciu la îndemâna oricui, fiind un serviciu accesat şi de cetăţeni străini şi de clienţi care sunt preluaţi de la aeroport. Noi am întârziat ca serviciu cu asimilatea plăţilor card”, spune Ioan Pugna, vicepreşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Cluj.

Întrebat dacă se întâmplă ca oamenii să îi ceară să oprească la un ATM ca să îşi scoată bani, el răspunde: „Destul de des şi tocmai acesta a fost şi semnalul pe care l-am dat. Mai ales acum, în condiţii de pandemie în care plăţile cash este mai bine să fie evitate. Se pot recâştiga clienţi care au abandonat serviciul de taximetrie tocmai pentru că nu avea această facilitate, plata cu cardul.”

„Până în momentul de faţă 220 de taximetre din Cluj au primit această viză, din totalul celor 2500.00. Cei care până la data de 31 martie nu îşi vor dota taxiurile cu POS-uri, riscă să nu primească viza anuală şi nu pot să îşi desfăşoare activitatea de taximetrie”, explică Iulia Perşa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj potrivit Mediafax.

Citeste si:
Emil Boc și Alin Tișe vor ca prefectul de Cluj să fie de la PNL, nu...
Emil Boc și Alin Tișe vor ca...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.