Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate, în şedinţa de vineri, un proiect care vizează modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică în depoul Bucureştii Noi, pentru a asigura infrastructura de alimentare a autobuzelor electrice.

Proiectul prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Modernizare sistem alimentare cu energie electrică în depoul Bucureştii Noi". Finanţarea se va asigura din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.559.589 lei cu TVA, iar lucrările de construcţie şi montaj reprezintă 1.953.339 lei cu TVA. Capacităţile fizice includ: un punct de conexiune şi cabluri de medie tensiune cu lungime de 1.700 metri.

În referatul de aprobare se reaminteşte că Municipiul Bucureşti a demarat proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020 ce vizează achiziţia a 100 de autobuze electrice, rambursarea cheltuielilor eligibile fiind condiţionată de existenţa şi funcţionarea la momentul livrării mijloacelor de transport, a infrastructurii de alimentare a staţiilor de încărcare lentă pentru autobuzele electrice ce vor fi achiziţionate (amplasarea posturilor trafo şi a cablurilor de alimentare aferente) în depourile Berceni, Bujoreni şi Bucureştii Noi.

Pentru asigurarea alimentării staţiilor de încărcare lentă cu energie electrică în depoul Bucureştii Noi, studiul de soluţie prezintă două variante:

  • montarea unui punct de conexiune nou, racordat sistem "intrare-ieşire" pe feederii existenţi ai STB SA - Substaţia Bucureştii Noi din staţia Pajura, costul fiind de 586.517 lei fără TVA;
  • montarea unui punct de conexiune nou, cu patru cabluri sistem "intrare-ieşire", cu distribuţie de la Staţia Laromet şi Staţia Pajura, în acest caz costul fiind de 2.157.218 lei fără TVA.

La solicitarea Primăriei, STB a recomandat varianta a doua ca fiind cea mai bună soluţie din punct de vedere tehnic, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.